Sport

Lupta pentru promovarea în Liga I continuă. U Cluj a depus o sesizare în cazul Clinceni

Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunţat că Universitatea Cluj a depus o sesizare în cazul Academicii Clinceni, iar aceasta se va adăuga dosarului deja deschis de Comisia de Disciplină.

Burleanu a admis posibilitatea ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) să decidă din nou componenţa Ligii I, cazul formaţiei Academica Clinceni fiind trimis către Comisia de Disciplină a FRF.

"Pe ordinea de zi a fost şi o sesizare a Universităţii Cluj în cazul Clinceni. Comitetul Executiv a decis în unanimitate să trimită această sesizare către Comisia de Disciplină. Federaţia Română de Fotbal a sesizat deja comisia de disciplină în cazul Academiei Clinceni iar această sesizare se va adăuga acestui dosar deja deschis. În primul rând vorbim despre o decizie care va fi luată de Comisia de Disciplină, iar noi ca administraţie nu ne putem pronunţa înaintea acestei decizii. Trebuie să aşteptăm decizia Comisiei de Disciplină", a declarat Burleanu la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF.


"Ce soluţie ar fi, să nu se mai dezbată la nivelul Comisiei de Disciplină? E un proces de justiţie sportivă care trebuie să se deruleze, să intre pe parcursul normal", a fost răspunsul preşedintelui când a fost întrebat dacă există posibilitatea ca Tribunalul de Arbitraj Sportiv să decidă componenţa Ligii I.

Între cluburile FCSB şi Academica Clinceni există o relaţie de colaborare strânsă în sensul că gruparea bucureşteană are 9 jucători împrumutaţi la echipa nou-promovată. Finanţatorul FCSB a afirmat că le plătea salariile acestora, fapt care nu se va mai întâmpla din momentul promovării, regulamentul interzicând astfel de practici.


Jucătorii împrumutaţi de FCSB la Clinceni sunt: Cristian Andrei, Ionuţ Dinu, Mihailov Mitrov, Ovidiu Horşia, Alexandru Nicola, Cristian Dumitru, Vlad Mihalcea, Robert Ion şi Salvatore Marrone.

Academica Clinceni, echipă care a promovat anul acesta în Liga I, a primit licenţă din partea Federaţiei Române de Fotbal şi dreptul de a evolua pe prima scenă.

Ultimele Stiri
abonare newsletter