Sport

După antrenor, U-BT Cluj-Napoca se desparte și de căpitan: „Orice început are și un sfârșit!”

Ajuns la 35 de ani, sârbul Aleksandar Rašić va pune capăt carierei sale după partidele cu SCM Craiova din cadrul finalei mici a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Cu un palmares bogat, care include nu mai puțin de cinci titluri de campion (două în Serbia natală și câte unul în Germania, Italia și România), dar și alte șapte Cupe (patru în Serbia, două în România și câte una în Turcia și Italia), fostul internațional sârb are la activ și trei sezoane în Euroligă, cu Partizan Belgrad și Montepaschi Siena. De asemenea, în 2012, acesta fusese inclus în echipa All-Star a ligii profesioniste din Lituania.

Ajuns în România pentru prima oară în 2015, la Steaua București, Rasic s-a întors în țară în iulie 2016, semnând cu U-BT Cluj-Napoca, formație pentru care a evoluat în ultimele trei sezoane. Acum, după ratarea finalei mari a Ligii Naționale, sârbul se va retrage la capătul luptei pentru medalia de bronz. Pe site-ul oficial al echipei a fost publicat un mesaj emoționant de despărțire pentru căpitanul „Raške”:


„Se spune că orice început are și un sfârșit. Ai dreptate, sună a clișeu. Ție nu îți plac clișeele. Întotdeauna ai fost un tip pragmatic. Nu puteai fi altfel, din moment ce ai crescut într-o familie în care sportul înseamnă enorm. [...] Te-ai îndrăgostit de baschet, dar ți-au plăcut, în paralel, toate sporturile. Din start ai știut că vrei să devii sportiv profesionist. [...]

Mai poți juca, însă ți-ai dat seama că ar fi benefic să te oprești. Copiii tăi, Julia și David, cresc văzând cu ochii. Nu vrei să ratezi niciun moment din viața lor. [...] Nu îți cataloghezi decizia drept un sacrificiu. Nicidecum. Retragerea bate la ușa fiecărui sportiv, mai devreme sau mai târziu. În 20 de ani de baschet, tu ai demonstrat profesionalism. [...]


La fel, pari pregătit să obții medaliile de bronz în dauna Craiovei. Au rămas în joc și duci misiunea până la capăt. Probabil, duminică vei păși ultima oară pe parchetul BT arena, într-o confruntare oficială. Va fi ultima reprezentație în fața propriilor suporteri. I-ai cucerit prin personalitatea ta. La rândul lor, fanii îți vor rămâne în suflet. Le transmiți că îi aștepți la sală și promiți că echipa va aborda cu motivație finala mică. Pe de altă parte, realizezi că îți va lipsi totul. Îți va fi dor să auzi imnul «Slavă ție, studenție». Îți va fi dor de atmosferă și de colegi. Îți vor lipsi prietenii speciali, dispuși oricând să te ajute. Îți va lipsi Clujul. Iar tu îi vei lipsi Clujului, cu siguranță”, sunt doar câteva fragmente din scrisoarea dedicată sârbului.

abonare newsletter