Sport

CFR Cluj a uitat să câștige! „Bursucul” recunoaște: „Nu așa arată o campioană!”

Fostul internațional a recunoscut după derbyul de tristă amintire cu FCSB că nici el nu ar fi fost mulțumit de joc dacă ar fi urmărit meciul din tribună.

După victoria la limită cu Asta Giurgiu, 1-0, la primul meci oficial de la revenirea în Gruia, CFR Cluj a uitat cum e gustul victoriei sub comanda lui Dan Petrescu. 1-3 cu „astralii” în Cupa României și un 0-0 în Bănie, cu o Craiova care era de bătut era bilanțul lui Super Dan înaintea confruntării cu trupa lui Teja, iar stilul ultradefensiv al fostului internațional îi îngrozise deja pe fanii campioanei după duelul cu „juveții”. Derbyul din Gruia cu vicecampioana a fost însă cireașa de pe tort. Echipa favorită s-a transformat dintr-o mașinărie de goluri într-o formație betonată în defensivă, fără poftă de deschidere și atac.

Așa s-a întâmplat și duminică seară când, în pofida emulației din jurul derbyului care ar putea cântări decisiv în ecuația titlului, duelul a oferit mult prea puțin fotbal pentru spectatorii adunați în număr mare la stadion. Cele două formații au preferat să presteze un joc prudent, poticnit deseori la mijlocul terenului, iar rezultatul s-a văzut ulterior și pe tabelă. O nouă remiză albă în dreptul CFR-ului, care pare a fi în favoarea „feroviarilor”, însă cele trei puncte care despart ardelenii de FCSB pot fi pierdute la orice pas greșit făcut de vișinii.


„În repriza a doua am fost mai buni, mai energici, am jucat mai bine în atac, am făcut chiar două mutări ofensive. Per total sunt puțin dezamăgit, când ai două bare, într-un meci cu asemenea miză... Știam că nu vor fi ocazii prea multe, niciodată nu au fost multe ocazii într-un meci între cele două echipe. Per total voiam mai mult și meritam mai mult, așa cum am spus și după meciul cu Craiova”, a declarat Petrescu la conferința de presă după fluierul final al lui István Kovács, proaspăt delegat să arbitreze la EURO U21 din această vară.

Huiduieli din tribună

Dacă niciuna dintre apărări n-a cedat în meciul de duminică, au cedat nervii spectatorilor, care și-au huiduit favoriții după câteva pase greșite în lanț. Tehnicianul „feroviarilor” a recunoscut că nici el nu era mulțumit dacă urmărea partida din tribună și susține că returul play-off-ului lasă loc de surprize, fiind convins că vor exista cu siguranță rezultate surprinzătoare în cele cinci etape rămase.


„Au fost niște pase pe care nici eu nu le-am înțeles, eu niciodată nu le-am cerut (n.red. jucătorilor) astfel de pase. Cred că și eu dacă eram spectator huiduiam, noi trebuia să câștigăm! Dar sunt convins că, și dacă băteam, lupta era la fel de deschisă, toate echipele au dovedit că pot învinge pe oricine. Vor mai fi surprize, o să vedeți, orice echipă poate să încurce pe oricine! [...] Fotbal demn sau nedemn, important este rezultatul, clar că ne așteptam la mai mult, sunt convins că și spectatorii, este și normal. Dar i-am simțit stresați (n.red. pe jucători), pe toți, inclusiv pe cei cu experiență. [...] Toată lumea critică, este dreptul fiecăruia să critice. Nu așa arată o campioană, dar noi încă nu suntem campioni, am fost doar anul trecut! Noi încercăm să fim din nou campioni, dar criticile vor exista mereu, indiferent ce voi face ca antrenor”, a explicat „Bursucul”.

„Și Zidane, când s-a întors la Real Madrid, a văzut că nu e ușor! Pentru noi Țucudean este Ronaldo, marchează goluri din toate pozițiile. Se mai sucește și norocul, însă Țucudean era într-o formă fantastică. Dar dacă așteptăm după Țucudean, nu mai batem pe nimeni! Și ceilalți jucători trebuie să-și asume mai multe responsabilități, să aibă mai multă calitate în fața porții. Sper ca la meciul următor să fie cel puțin pe bancă”Dan Petrescu, antrenor principal CFR Cluj despre situația golgheterului Țucudean

abonare newsletter