Sport

Au stins Farul! Victorie lejeră pentru trupa lui Lobonț după un meci la discreția „studenților”

Universitatea Cluj a bifat a doua victorie consecutivă, 2-1 cu Farul Constanța și urcă pe poziția secundă a Ligii a 2-a.

Dezlănțuiți după victoria la scor din Colentina, cu Daco-Getica, 6-2, „Șepcile roșii” au avut un start de meci cum nu se poate mai bun cu Farul. Corner executat excelent de pe partea dreaptă de Taub, iar Gavra fructifică cu capul prima ocazie a partidei (`3). După două șuturi care l-au pus la grea încercare pe înlocuitorul lui Dur-Bozoancă dintre buturi, Iulian Dinu, Florescu a ratat cea mai mare ocazie a primei părți, trimițând cu capul peste poartă din doar câțiva metri după un corner bătut de căpitanul Goga (`33).

După un sfârșit de primă parte relaxat, tot clujenii au fost cei care au început mai hotărâți repriza secundă, același Florescu luându-l la țintă pe căpitanul oaspeților cu un șut violent din careu (`53). Scăpat pe contraatac după o pasă ca la carte a lui Florescu, căpitanul Goga și-a arătat din nou măiestria, majorând diferența cu un șut perfect la colțul scurt (`59). Nou-intratul Fotescu putea reduce din diferență pentru trupa fostului antrenor al „feroviarilor”, Petre Grigoraș, însă a tras direct în Dinu după e a rămas singur cu goalkeeperul Universității. Ajuns la borna 17 în Liga a 2-a, Cristi Gavra a părăsit accidentat terenul în aplauzele suporterilor (`73). La câteva minute distanță, oaspeții au ratat cea mai mare ocazie, Dinu fiind salvat de „transversală” la un șut violent al lui Zamfir (`75). Fără ocazii mari până la fluierul final al „centralului”, „U” Cluj a închis cu emoții partida cu una dintre echipele de tradiție din eșalonul secund, „marinarii” reducând târziu din diferență, după un gol reușit din fază fixă de Rosado (`90+4).


În urma victoriei de astăzi, „U” Cluj urcă provizoriu pe locul doi al tabelei (63 de puncte), profitând din plin de faptul că una dintre principalele contracandidate, Sportul Snagov s-a împiedicat pe terenul ilfovenilor de la CS Balotești, 0-0. Următorul duel pentru băieții lui Lobonț este în deplasare, în fieful „lanternei roșii”, Dacia Unirea Brăila.

Universitatea Cluj 2-1 Farul Constanța (1-0)

Stadion: Cluj Arena, Cluj-Napoca
Spectatori: 3.426
Marcatori: Gavra 3, Goga 59 /  Rosado 90+4
Cartonașe galbene: - / Neciu 38, Ehmann 78
Arbitri: Rareș George Vidican (Satu Mare) - Ovidiu Timar (Marghita), Răzvan Constantin Nistoran (Reșița) - Székely Zoltán (Baia Mare)
Observatori: Bogdan Zanfirescu (Botoșani), Daniel Sabou (Zalău)


Universitatea Cluj (4-2-3-1)
I. Dinu - Al. Coman, A. Cordoș, L. Sepsi, C. Taub - G. Florescu, G. Giurgiu - I. Hațiegan, D. Goga (cpt., M. Coman 86), N. János (Fl. Burghele 60) - Cr. Gavra (M. Axente 73) Antrenori: Bogdan Lobonț & Adrian Iencsi

Farul Constanța (4-2-3-1)
R. Avram (cpt.) - M. Ehmann, D. Ispas, Diogo Gomes, R. Neciu - P. Antoche (M. Fotescu 57), Celestion Silva - R. da Costa, D. Rosado, T. Moldovan (D. Toma 57) - R. Surdu (C. Zamfir 65) Antrenor: Petre Grigoraș

Ultimele Stiri
abonare newsletter