Sport

CFR Cluj, descoperită înaintea duelului din Bănie? „Nu m-am gândit deloc la Craiova!”

Trezită din euforia victoriilor pe linie de înfrângerea din Cupă cu Astra Giurgiu, 1-3, CFR Cluj merge cu mari emoții în fieful „juveților” de la CSU Craiova.

Cu o echipă experimentală, formată din jucători care au prins mai puține minute în acest sezon, Dan Petrescu a riscat și a pierdut în duelul cu Astra. Greșelile personale și jocurile insuficiente în picioare și-au spus cuvântul în manșa tur a semifinalelor Cupei României, iar finala competiției pare prea departe acum pentru „feroviari”. „10% șanse de calificare”, spune „Bursucul”, care admite că a mizat întreaga concentrare pe confruntarea cu elevii lui Costel Enache. Rămâne CFR descoperită înaintea jocului de la Craiova?

„Știam că va fi greu pentru jucătorii care n-au prea jucat, Hoban, Males, Costache, Moutinho, Peteleu. Însă ceilalți fotbaliști au avut câteva meciuri la rând, chiar am avut încredere în băieții mei. În fotbal trebuie să ai și puțin noroc, iar scorul este un pic mincinos! Dar să nu uităm că nu am avut mereu doar victorii clare, se mai întoarce puțin și soarta. Campionatul e mai important, dar nici Cupa nu e de lepădat și îmi pare tare rău!”, a declarat Petrescu la conferința de presă după meciul pierdut cu Astra, prima înfrângere pe teren propriu din postura de antrenor al vișiniilor.


Venită după un eșec cu scandal pe Arena Națională, 2-3 cu FCSB, Craiova speră să încurce planurile „feroviarilor”, echipă pe care, în februarie, la precedenta deplasare a ardelenilor în Oltenia, a învins-o fără drept de apel, 2-0. A fost începutul sfârșitului epocii Conceicao pe banca CFR-ului care, deși demoralizată după înfrângerea clară cu Alibec&Co., nu își permite pași greșiți în play-off. Cu titularii odihniți, dar și cu un atacant câștigat după duelul cu Astra în persoana lui Cristi Bud – singura surpriză plăcută de miercuri seară – „feroviarii” au toate motivele să spere la un rezultat pozitiv în Bănie.

„Bud a jucat foarte bine, Moutinho la fel (n.red. în meciul din Cupă). Nu am ce să le reproșez băieților, poate greșelile personale (n.red. Peteleu), dar sunt dezamăgit de această înfrângere. Nu m-am gândit deloc la Craiova, m-am gândit doar la acest meci (n.red. din Cupă), voiam să văd potențialul băieților. Presiunea va fi mai mare pe craioveni, dar Craiova, când joacă acasă, joacă mereu în 12, având alături de ei suporterii fantastici”, susține Petrescu. În mod surprinzător, „Super Dan” s-a ținut de cuvânt și a refuzat să comenteze arbitrajul, cu toate că CFR putea primi două penalty-uri în confruntarea cu giurgiuvenii.


În acest moment, craiovenii sunt la 7 puncte distanță de liderul CFR și au nevoie disperată de o victorie pentru a păstra în continuare șanse reale la titlu. Meciul CSU Craiova–CFR Cluj se va disputa duminică, 7 aprilie, de la ora 20:30, și va putea fi urmărit pe DigiSport 1 și Telekom Sport 1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter