Sport

InCUPAbili! CFR nu a mișcat în fața Astrei și se îndepărtează de finala Cupei României

Dezorganizați și amorțiți, "feroviarii" au cedat lamentabil în meciul tur constând pentru semifinalele Cupei României. Dan Petrescu simte gustul înfrângerii pe teren propriu pentru întâia oară din postura de antrenor al vișiniilor.

Cu două formații schimbate din temelii față de confruntarea din play-off, revanșa din Gruia a oferit probabil mai mult spectacol în primele minute decât oferise meciul integral de sâmbătă seară. Camora, apoi imediat Alibec și-au încercat norocul cu câte un șut de la distanță, însă șocul a venit după o eroare de începător în defensivă. Titularizat în banda dreaptă, Peteleu s-a bâlbâit la o minge, iar Valentin Gheorghe l-a învins fără probleme pe Jesus Fernandez după o incursiune-fulger (`4).

Replica "feroviarilor" nu s-a lăsat așteptată prea mult, iar același Peteleu și-a răscumpărat greșeala, servindu-l excelent pe Cristi Bud, care a bifat prima reușită de la revenirea în Gruia cu o lovitură de cap elegantă (`15). Moutinho putea duce clujenii în avantaj, însă portughezul a ratat de puțin ținta după o minge sărită în fața sa în urma unei incursiuni a lui Bud (`25). Au marcat însă din nou astralii, după o nouă trecere în viteză în banda dreaptă, de data asta a lui Radunovic. Pasă la Julien Begue, iar francezul îl trimite în partea opusă pe fostul portar al madrilenilor cu un șut din prima de la marginea careului de 16 metri (`35).


Cu două goluri primite încă din prima repriză, lucru deloc obișnuit pentru defensivele betonate ale "Bursucului", CFR-iștii s-au văzut nevoiți să iasă la atac încă din debutul părții secunde. Mingea s-a oprit însă tot în ațele porții lui Fernandez! Lovitură liberă pentru Astra, executată excelent de Alibec, iar mingea ricoșată din bară este trimisă în poartă fără probleme de Butean (`51). Forțat să mute ofensiv, Petrescu i-a aruncat în luptă pe Deac și Omrani, însă nu defensiva lui Enache, ci nervii clujenilor au fost cei care au cedat, nou-intratul Deac fiind aproape de o încăierare cu jucătorii oaspeți. Un șut al lui Moutinho care s-a oprit în stâlpul din stânga porții lui Miquel Silva (`71) dădea speranțe de revenire, însă nu le-a mai ieșit nimic gazdelor. Puținii fani care au venit în Gruia au plecat timpuriu și dezamăgiți de la stadion, singurii fericiți fiind astralii, care s-au descătușat de toată energia negativă din ultimele zile tocmai pe terenul campioanei.

În urma înfrângerii din această seară, CFR se îndepărtează serios de event, Astra pornind cu prima șansă pentru accederea în finala competiției. Returul se va disputa în data de 23 aprilie, la Giurgiu. Meciul CSU Craiova-Viitorul în cealaltă partidă din semifinalele Cupei României se va disputa mâine, de la ora 20:00.


CFR Cluj 1-3 Astra Giurgiu (1-2)

Stadion: Dr. Constantin Rădulescu
Spectatori: 1.500
Marcatori: Bud 15 / Gheorghe 4, Begue 35, Butean 51
Cartonașe galbene: Males 53, Deac 69 / Mrzljak 69
Arbitri: Andrei Chivulete - Vladimir Urzică, Andrei Constantinescu - Ciprian Paraschiv
Observatori: Cătălin Popa, Cristian Nica

CFR 1907 Cluj (4-2-3-1)
J. Fernandez - M. Camora (cpt.), A. Mureșan, Á. Lang, A. Peteleu - M. Males (B. Omrani 61), O. Hoban - V. Costache, T. Moutinho (A. Păun 79), A. Ioniță (C. Deac 60)- Cr. Bud Antrenor: Dan Petrescu


Astra Giurgiu (4-4-2)
M. Silva - R. Radunovic, R. Crișan, M. Cestor, M. Butean - V. Gheorghe (N. Roșu 83), Romario Pires, F. Mrzljak (cpt.), J. Begue (S. Balaure 60) - J. Zoua (A. Llullaku 56), D. Alibec Antrenor: Constantin Enache

Ultimele Stiri
abonare newsletter