Sport

Transfer de Liga 1 pentru Universitatea Cluj: „E un pas înainte în cariera mea!”

Mijlocașul stânga Sebastian Chitoșcă (26 de ani) a semnat, marți, un contract valabil până în vară cu FC Universitatea Cluj.

Cu doar 11 etape rămase de disputat din acest sezon al eșalonului secund, ”U” Cluj anunţă un nou transfer. După Norbert János, Nicolae Pîrvulescu, Ionuţ Ursu şi Mircea Axente, aduși în pauza de iarnă, echipa antrenată de Bogdan Lobonţ se bazează începând de această săptămână şi pe Sebastian Chitoşcă, ultima dată la FC Botoşani.

Liber de contract, mijlocaşul stânga care s-a remarcat la Ceahlăul, a fost achiziţionat în 2016 de FCSB, dar nu a apucat să joace la clubul lui Gigi Becali, fiind împrumutat ulterior la FC Voluntari şi FC Braşov. Bucureștenii l-au achiziționat cu 50.000 de euro, însă singurul său meci în tricoul roș-albastru a fost în „șaisprezecimile” Cupei României, într-un 2-1 cu Foresta Suceava. Chitoșcă a efectuat deja primele antrenamente sub comanda lui Bogdan Lobonț și Adrian Iencsi.


„Am venit la Universitatea Cluj cu încredere și entuziasm, e un pas înainte în cariera mea. Am ajuns la un club cu tradiție, pe care l-am întâlnit de multe ori în Liga 1. Sper din toată inima să fac o treabă bună alături de colegii mei, de staff și de conducere, iar la finalul acestui sezon să promovăm”, a declarat Chitoșcă, potrivit site-ului oficial al „studenților”.

În actualul sezon al Ligii 1, Sebastian Chitoşcă a evoluat pentru FC Botoşani în 16 meciuri (7 ca titular), reușind un singur gol, într-un 1-1 cu fosta sa echipă, FC Voluntari.


”U” Cluj a semnat în iarnă şi cu alţi trei jucători, însă contractele cu aceştia intră în vigoare abia din vară. Astfel, fundaşii Andrei Răuţă (23 de ani, Academica Clinceni) şi Vlad Motroc (20 de ani, Daco Getica Bucureşti), respectiv mijlocaşul Victor Dican (18 ani, Metalurgistul Cugir), fiul lui Francisc Dican, se vor alătura clubului clujean de la 1 iulie 2019, până atunci urmând să evolueze la echipele unde mai au contract.

Etichete: liga 2 u cluj
abonare newsletter