Sport

George, ce se întâmplă cu tine? Țucudean, măcinat de misterioasele probleme de sănătate

Nu doar reușitele, ci și ghinionul se ține scai de atacantul „feroviarilor”, cel mai în formă vârf al Ligii 1.

Cu 20 de goluri în 32 de partide în toate competițiile de la debutul sezonului, inclusiv Supercupa României, George Țucudean este, fără doar și poate, cel mai „în vogă” fotbalist din campionatul României. „Resuscitat” de Gheorghe Hagi la Viitorul și „renăscut” în Gruia sub comanda lui Dan Petrescu, ascensiunea triplului campion al Ligii 1 (27 de ani) este umbrită de ghinionul problemelor de sănătate. Care sunt ele, este un mister, căci nimeni nu știe cu exactitate ce îl supără pe George!

Ne întoarcem în timp cu peste un sfert de veac, în 1994. Ajuns la 27 de ani, exact vârsta pe care o are acum fiul său, Marius Țucudean, fost jucător la Dinamo și UTA Arad, este nevoit să agațe ghetele în cui. Medicii i-au interzis fostului căpitan al arădenilor să mai joace, din cauza sindromului Wolff-Parkinson-White, o anomalie congenitală a activităţii cardiace, de care acesta suferea. „Eu mă născusem cu sindromul WPW, adică aveam un țesut în plus la inimă care la efort accelera ritmul cardiac, dar la fel de bine putea să-l oprească. Sosise o circulară din Capitală, deoarece Toader, un baschetbalist de la Steaua, care suferea de același sindrom, murise la un antrenament”, mărturisea Marius Țucudean în 2010.


8 decembrie 2018. 45 de minute se scurseseră din meciul CFR Cluj – Gaz Metan Mediaș, 2-2, iar clujenii erau „decimați” de accidentările timpurii. George Țucudean este scos de pe teren, iar medicii sesizează că pulsul atacantului i-a crescut alarmant. Sperietura zdravănă i-a făcut pe mulți să facă comparații cu drama tatălui său, clubul „feroviar” fiind cel care a calmat spiritele cu un comunicat împăciuitor. „Fotbalistul CFR-ului a acuzat o stare de amețeală și de deshidratare, iar antrenorul echipei noastre l-a înlocuit. La finalul meciului, George a mers la spital, a făcut unele analize medicale, iar în urma rezultatelor a reieșit că starea sa de sănătate este una bună”, transmiteau vișinii.

Apariții sporadice, formă maximă

Doar că, de la acea partidă din decembrie, aparițiile în teren ale vârfului au fost cel puțin bizare. În cele patru luni de la acel eveniment, Țucudean a fost integralist într-un singur meci oficial!, 1-1 cu Hermannstadt, meci în care a și înscris. În rest, atacantul a fost fie lăsat pe bancă, fie schimbat după pauză, fie introdus pe teren preț de doar câteva minute. Cu toate acestea, „boabele” s-au adunat în dreptul numelui său, iar problemele medicale păreau uitate. A venit însă ziua meciului de la Ovidiu, cu o veste proastă pentru Minteuan: Țucudean nu poate juca, fiind indisponibil pentru circa o lună, ratând astfel și partidele echipei naționale cu Suedia și Insulele Feröe. Cauza invocată de „feroviari”: leziune musculară.


Motiv suficient pentru un nou val de speculații. „George Ţucudean se va opera în cursul zilei de luni la o clinică din capitala Austriei, după ce problemele cardiace l-au împiedicat să evolueze în meciul cu Viitorul. Ţucudean a moştenit de la tatăl său sindromul Wolff-Parkinson-White”, dezvăluiau sursele Fanatik. „I-a transmis conducerii clubului că va pleca în Austria pentru tratament. El are de gând să parcurgă la Viena noi analize complete, inclusiv la inimă, ca să mai verifice o dată dacă nu cumva are ceva. Sperietura din ultima vreme l-a determinat deja să piardă antrenamente și meciuri”, scriu cei de la Gazeta Sporturilor. Cu toate că nu iese fum fără foc, reprezentanții campioanei se declară uimiți de informațiile răspândite în presa sportivă.

„Suntem stupefiați de faptul că în media au apărut zvonuri potrivit cărora Țucudean ar avea o afecțiune cardiacă! Total fals! Așa cum v-am informat, atacantul a suferit o leziune fibrilară a mușchiului ischiogambier și recuperarea este estimată între trei și cinci săptămâni”, se arată într-un comunicat al CFR-ului. După răceală și posibilă pneumonie, deficit de pregătire fizică, dureri musculare sau, mai nou, tahicardie, potrivit ProX, toate s-au spus și scris despre Țucudean. „Feroviarii” neagă acum și o intervenție minim-invazivă pentru înlăturarea unui țesut suplimentar în zona inimii lui George. Ce are de ascuns clubul din Gruia?

Ultimele Stiri
abonare newsletter