Sport

La a opta încercare! Handbalistele de la ”U” Cluj, victorie uriașă la Baia Mare

Echipa de handbal feminin a CS ”U” Cluj a jucat, duminică, cu CS Minaur Baia Mare, într-un meci contând pentru etapa 19 a Ligii Florilor. Partida disputată în Sala Sporturilor „Lascăr Pană” din Baia Mare a fost câștigată de „studente” la un singur gol diferență, 30-29.

Băimărencele au deschis repede scorul, echipele mergând apoi cap la cap. Pe finalul primei reprize, gazdele au reușit să se desprindă la trei goluri și să intre în avantaj la vestiare, 16-13, după ce au mai condus o dată la trei goluri, dar Universitatea a egalat, 12-12.

După pauză, Minaur a rămas la conducerea partidei până în minutul 42, atunci când Andra Moroianu a egalat la 21. Au urmat câteva momente de joc echilibrat, iar în ultimele 10 minute clujencele au preluat conducerea, 27-24, profitând și de problemele din atacul Minaurului, care nu a înscris timp de peste șapte minute. În final, Universitatea a obținut victoria dramatic, la un singur gol diferență, 30-29.


Dacă până acum fetele lui Alin Bondar au suferit pe final de meci, Universitatea a strălucit în ultimele minute de joc, bifând o victorie muncită, venită ca o gură de oxigen pentru echipa care n-a mai simțit gustul victoriei de 7 meciuri încoace. Golurile Universității au fost înscrise de Diana Lazăr și Mihaela Ani-Senocico cu câte 8 reușite, Alexandra Dindiligan 5, Andra Moroianu și Raluca Petruș 4, Aleksandra Stoklosa reușind și ea un gol.

„A fost un meci în care fetele au luptat din prima secundă până la ultima. Clar au fost echipa mai bună, fetele s-au dăruit total și, ca și consecință, a venit și rezultatul. Le felicit pentru victorie!”, a declarat Alin Bondar, tehnicianul „alb-negrelor”.


În pofida acestei victorii esențiale, clujencele sunt departe de primele locuri care le salvează de la retrogradare. ”U” Cluj este abia pe locul 12 din cele 13 echipe rămase în competiție după retragerea moldovencelor de la CSM Roman, având 9 puncte strânse în cele 18 meciuri disputate (3 victorii, 15 înfrângeri). „Studentele” sunt la 11 lungimi distanță de formația de pe locul 11, CSM Slatina (20 de puncte), aflată la egalitate de puncte cu Dunărea Brăila și Gloria Buzău, primele două echipe aflate în afara zonei „fierbinți”. Liderul clasamentului rămâne SCM Râmnicu Vâlcea cu procentaj maxim de victorii (17 din 17, 51 de puncte), urmat de CSM București (45 de puncte). Cele două vor disputa, miercuri, derby-ul direct, restanță din etapa 18.

Rezultatele etapei 19 în Liga Florilor

Gloria Buzău 21–22 Gloria Bistriţa


Baia Mare 29–30 ”U” Cluj

Dunărea Brăila 30–25 Corona Brașov


SCM Craiova 24–16 CSM Slatina

Danubius Galati 14–30 Râmnicu Vâlcea


HC Zalău – Măgura Cisnădiei (se dispută astăzi)

CSM București a stat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter