Sport

Antonio Conceicao, aproape de a fi schimbat. Fostul antrenor al Rapidului vine să-i ia locul

CFR Cluj nu a reușit în 2019 să obțină niciun victorie iar acest lucru, împreună cu cererile repetate de noi jucători pare să-i fie fatale antrenorului Antonio Conceicao.

După ce în acest an CFR Cluj a reușit doar un egal cu FC Hermannstadt și cu Astra Giurgiu, și o înfrângere cu U Craiova, pozițiile de pe banca tehnică se clatină.

Deși a început noua aventură la CFR cu o umilință în fața celor de la Dudelange în Europa League, Antonio Conceicao a dus echipa pe primul loc în Liga 1. Formația din Gruia a avut și o serie de 15 meciuri fără înfângere, întreruptă de eșecul de la Craiova.


Șefii campioanei României s-au orientat către Jose Peseiro. Antrenorul portughez care a pregătit-o pe Rapid în sezonul 2008-2009 a învăţat meserie de la Carlos Queiroz, când i-a fost secund la Real Madrid, în 2003, scrie telekomsport.ro.

Portughezul Jose Peseiro (58 de ani) vine la Cluj pentru a-i lua locul conaţionalului său Toni Conceicao (57 de ani) pe banca lui CFR Cluj. Fostul antrenor al Rapidului, care a plecat din România cu un sac de bani, revine pentru a o face pe formaţia din Gruia din nou campioană.


Dan Petrescu nu poate reveni la Cluj pentru că are o clauză de reziliere mare la Guizhou Hengfeng, iar clujenii au apelat la agentul Toni Curea, care îl va aduce pe Peseiro la CFR, impresarul fiind prieten cu finanţatorul Neluţu Varga. Toni Curea este cel care l-a adus pe Julio Baptista la CFR Cluj, fotbalist care se află mai mult în vacanţă în Ardeal, dar încasează un salariu de 45.000 de euro pe lună.

Jose Peseiro a antrenat Rapid Bucureşti o jumătate de sezon (2008-09), unde a avut un salariu record de 1 milion de euro. Însă, în urma rezultatelor slabe, patronii de atunci George Copos şi Fathi Taher au vrut să îl demită pe portughez, dar acesta nu ar fi plecat fără despăgubiri în valoare de aproximativ 3 milioane de euro. După returul cu Wolfsburg care a dus la ratarea calificării Rapidului în grupele Cupei UEFA, suporterii i-au cerut demisia şi pe 12 ianuarie şi-a încheiat “mandatul” de la Rapid. În 16 partide în Liga 1, acesta a reuşit să obţină doar 8 victorii şi 4 egaluri, echipa clasându-se la finalul anului pe locul 8.


Portughezul şi-a început cariera de tehnician pe banca celor de la Montemor, apoi a trecut pe la Oriental şi Nacional. A trecut în postura de secund al lui Carlos Queiroz la Real Madrid, apoi le-a pregătit pe Sporting Lisabona, Al-Hilal, Panathinaikos, Braga, Al-Wahda, El Ahly Cairo, FC Porto, Sharjah Cultural Sports Club, Vitoria Guimaraes şi Sporting Lisabona.

După aventura din Giuleşti, Peseiro a fost numit selecţionerul Arabiei Saudite, pentru 17 partide. Din noiembrie, antrenorul de 58 de ani este liber de contract, după despărţirea de Sporting Lisabona.

Ultimele Stiri
abonare newsletter