Sport

Simona Halep, va juca finala turneului de la Doha

Simona Halep (cap de serie numărul 1) s-a calificat în finala de la Doha.

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi principala favorită, s-a calificat vineri în finala turneului WTA de la Doha, dotat cu premii totale de 916.131 dolari, învingând-o pe ucraineanca Elina Svitolina, cu 6-3, 3-6, 6-4, după ce adversara sa a condus cu 4-1 în setul decisiv.

După un prim set câştigat uşor de Simona, Svitolina a revenit senzaţional şi părea că se va impune, după ce s-a distanţat în decisiv la 4-1. Românca nu a cedat o secundă şi a crezut mereu în propriile forţe, reuşind o victorie de senzaţie.


Svitolina (7 WTA) a avut trei mingi de 5-1 în decisiv, dar Halep a reuşit să întoarcă scorul şi să câştige cu 6-4, după cinci ghemuri la rând, în două ore şi 4 minute.

Halep a dominat primul set şi s-a impus cu 6-3, în actul secund Svitolina a jucat mai bine şi a profitat de erorile tot mai multe făcute de româncă (6-3), iar în setul al treilea ucraineanca a controlat prima parte, însă Halep nu a cedat şi a avut o revenire de poveste.


Cele două sunt la egalitate acum, 4-4, după ce Svitolina câştigase ultimele trei confruntări, cea mai recentă anul trecut în finala de la Roma, cu 6-0, 6-4.

Halep, care de luni va fi numărul doi mondial, a avut un as, a comis 2 duble greşeli, fără a avea procentaje foarte mari la serviciu. Svitolina a reuşit 2 aşi, a făcut 3 duble greşeli, a avut mai multe mingi direct câştigătoare (30-24) şi mai puţine erori neforţate (35-37). De remarcat că fiecare jucătoare a adunat 97 de puncte.


Imediat după superbul succes, Halep a vorbit la cald despre modul în care a reuşit să gestioneze situaţia, pentru ca la final ea să fie cea care ridică mâinile în semn de victorie. Faptul că Svitolina câştigase ultimele trei dueluri directe fără să piardă set a încărcat-o pe Simona.

„Cu inima mea și cu mintea am reușit să trec peste momentele grele, nu am renunțat, mi-am promis că nu mai cedez în fața ei încă o dată. Este cel mai bun meci făcut de mine până acum. Sunt foarte fericită că nu am simțit oboseala până acum. Am amintiri superbe de la acest turneu. E extraordinar să joc din nou o finală, să joc pentru trofeu. Vă mulțumesc tuturor pentru încurajări”, a spus Simona Halep, la finalul meciului cu Svitolina.


În finala de la Doha, care va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea partidei Kerber - Mertens.

Simona Halep, campioană în 2014 şi semifinalistă anul trecut, va juca în ultimul act contra învingătoarei dintre germanca Angelique Kerber şi belgianca Elise Mertens. Halep şi-a asigurat un cec de 84.850 dolari şi 305 puncte WTA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter