Sport

Ion Țiriac vrea să aducă, la Cluj, un mare turneu de tenis WTA

Fostul tenismen, Ion Ţiriac, își dorește să organizeze un mare turneu de tenis la Cluj, competiție care se va bucura de premii importante.

Omul de afaceri a anunțat că a început discuțiile cu WTA pentru a organiza cel mai mare turneu de tenis feminin din istoria României. Țiriac intenționează să cumpere una dintre cele patru licențe disponibile și a menționat că prima ediție ar putea avea loc din 2020.

„Vreau să cumpăr anul asta un turneu de tenis. Dacă este un turneu indoor, se joacă la Cluj. Am vorbit cu Boc, are sală, are de toate. WTA face o nouă serie de turnee. Va fi cu premii de 1 milion de euro. Sunt 4 turnee, iar eu vreau să cumpăr unul dintre ele, care să fie la o dată bună”, a spus, joi seara, Ion Țiriac la Antena 3.


Această competiție s-ar putea disputa pe zgură, dacă va avea loc primavara, sau pe hard, toamna.

Omul de afaceri Ion Țiriac a participat, alături de Ioan Rus și primarul Emil Boc, la meciul U-BT - Panathinaikos. Pe lângă aceștia, în tribune s-a aflat Horia Ciorcilă, dar și Vasile Pușcaș.


Ion Țiriac declara, în luna septembrie, că își dorește să vorbească cu Emil Boc pentru a aduce un campionat WTA de categoria 250 la Cluj.
„Mă duc la Cluj să vorbesc cu primarul de acolo. Dacă cumva WTA schimbă sistemul, se pare că sunt două, trei, patru turnee feminine de vânzare. Cred că un turneu feminin mai mare de 250 puncte WTA își are locul în România. Dacă Clujul e, Clujul să fie”, declara Ion Țiriac.

Edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, declara, în septembrie, că și-a arătat deschiderea pentru organizarea turneului, având în vedere că pot fi puse la dispoziție mai multe săli din localitate, dar că singura condiție este ca banii publici să nu fie cheltuiți pe premii.


Cluj-Napoca a devenit capitala tenisului românesc, după inaugurarea Sălii Polivalente care a găzduit ultimele meciuri ale echipelor României de Fed Cup și Cupa Davis.

Oamenii au umplut de fiecare dată tribunele Sălii Polivalente din Cluj-Napoca la meciurile echipei României de Fed Cup și au arătat un interes destul de ridicat și la Cupa Davis. Acum, Ion Țiriac consideră că posibilitatea participării unor nume mari din circuitul WTA ar putea umple din nou cea mai mare sală din țară.


10.000 de spectatori este recordul de audiență la un meci de tenis în sală din România, stabilit în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, la meciul de Fed Cup dintre România și Elveția, din aprilie 2018.

abonare newsletter