Sport

Simona Halep - Serena Williams 1-6, 6-4, 4-6, la Australian Open. Americanca rămâne cea mai dificilă adversară a Simonei Halep

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul unu mondial, a fost învinsă de americanca Serena Williams cu 6-1, 4-6, 6-4, luni, la Melbourne, în optimile de finală ale turneului Australian Open, primul de Mare Şlem al anului.

Simona Halep, 1 WTA, a fost învinsă, în trei seturi, de americanca Serena Williams, 16 WTA, în optimile de finală ale Australian Open 2019. Aceasta a fost a 9-a victorie a americancei de 37 de ani, câştigătoare a 23 de turnee de Grand Slam, de şapte ori la Melbourne, în cele 10 meciuri jucate împotriva jucătoarei noastre. Partida a durat o oră și 48 de minute.

După startul perfect cu break reuşit, Simona Halep a cedat lupta în primul set, iar americanca a câştigat şase game-uri consecutive, teminat în 20 de minute, 1-6. Liderul mondial a revenit senzaţional în setul secund, adjudecându-l în 38 de minute, 6-4, Halep împingând meciul în decisiv.


Ultimul set a fost cel mai disputat cu mingi parcă interminabile. La 3-2, pe serviciul americancei, Simona a avut două mingi de break, însă americanca a anulat ambele şanse. Serena a făcut break la scorul de 3-3 în decisiv, s-a distanţat ulterior la 5-3, iar Simona a redus din diferenţă, 4-5. Sub privirile lui Venus Williams, sora mai mare, Serena, favorită 16, a valorificat propriul serviciu şi a închis meciul, 6-4, graţie marei ei arme de pe teren, unu serviciu perfect.

La finalul meciului Serena Williams a recunoscut faptul că a fost nevoită să-şi ridice mult nivelul de joc pentru a face faţă în jocul cu Halep şi a explicat ce o motivează încă să intre pe teren.
„A fost un meci intens, nişte puncte incredibile, dar pentru asta jucăm tenis şi ne place atât de mult. Este o bucurie mare pentru mine că am câştigat. Trebuia să ridic nivelul. Am jucat cu liderul mondial, ştiam că pot să joc mai bine şi am reuşit până la urmă să fac diferenţa. Sunt o luptătoare, nu cedez niciodată, e ceva nativ. Muncesc mult pentru fiecare punct. E un miracol că sunt aici, fac ceva ce îmi place. Vin şi joc în faţa voastră, fanii sunt cei care mă motivează”, a declarat Serena Williams.


În ciuda eșecului, sportiva noastră își poate păstra fotoliul de lider WTA. Astfel, după ce Simona Halep a fost eliminată de Serena Williams, Naomi Osaka și Petra Kvitova o pot detrona dacă vor accede în semifinale, iar Elina Svitolina și Karolina Pliskova pot prelua fotoliul de lider dacă ajung în ultimul act.

La începutul turneului de la Melbourne alte șase jucătoare sperau să ajungă în posesia fotoliului de lider. Aryna Sabalenka, Daria Kasatkina, Kiki Bertens, Caroline Wozniacki, Angelique Kerber și Sloane Stephens o puteau depăși pe româncă.


În faza următoare, Serena Williams o va întâlni pe Karolina Plişkova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7, care a trecut, cu scorul de 6-3, 6-1, de Garbine Muguruza (Spania), locul 18 WTA şi cap de serie numărul 18.

Sferturile de finală de la Australian Open 2019:
Serena Williams - Karolina Pliskova
Naomi Osaka - Elina Svitolina
Petra Kvitova - Ashleigh Barty
Anastasia Pavlyuchenkova - Danielle Rose Collins

abonare newsletter