Sport

U-BT a învins categoric formația din Craiova, scor 95-68

Echipa de baschet U-BT a obținut cea de-a patra victorie în primele cinci etape din noua ediție a Ligii Naționale de baschet masculin din acest sezon. Echipa clujeană a depășit formați SCM U Craiova în ultimul meci al rundei, contând pentru Grupa valorică A, cu scorul 95-68 (28-17, 21-13, 28-15, 18-23).

Clujenii au făcut show pe parchet Sălii Polivalente din Cluj-Napoca în compania formației din Craiova.

Meciul a fost unul condus în totalitate de echipa clujeană care s-a distanțat încă din primul sfert la 11 puncte. Aceeași partitură a avut-o și celelalte sferturi clujenii reușind să se aproprie de 100 de puncte.


Antrenorul echipei U-BT, Mihai Silvășan, a declarat, după meci, că a fost un meci foarte bun mai ales pentru moral.
„O victorie categorică, nu cred că s-a pus în vreun moment problema învingătorului. Mă bucur pentru felul și motivația cu care am intrat în meci, trebuie să arătăm așa, să ne dorim să ne apărăm, în primul rând, acolo cred eu că este cheia jocului. Mă bucur că toți jucătorii au jucat bine, ne-am respectat sarcinile, am primit doar 68 de puncte, a fost un meci bun per total”, a declarat Mihai Silvășan.

Totodată, tehnicianul echipei clujene a mărturisit că îi așteaptă două meciuri dificile cu Oradea și Sibiu și speră să le poată câștiga.
„Urmează pentru noi două meciuri foarte grele în deplasare, la Oradea și la Sibiu, pe care, dacă avem mândria de a fi principala candidată la titlu, trebuie să mergem să le câștigăm. Sunt ultimele două meciuri din tur, pentru noi sunt cele mai mari rivalități din ultimii ani din baschetul românesc, Oradea este campioana en titre, au mândria lor și au avut evoluții foarte bune în ultimul timp. Sibiul, toată lumea știe cum e să joci în sala de acolo, îi ajută foarte mult publicul, însă, repet, noi vom merge să câștigăm cu siguranță”, a mai spus Silvășan.


Colgheterul partidei a fost Dykes cu 24 de puncte, urmat de Washburn cu 21 de puncte, iar din echipa Craiovei s-a remarcat Jason Boone cu 15 puncte.

Clasament Divizia A:
1. U-BT Cluj-Napoca 9
2. BC CSU Sibiu 8
3. CSM CSU Oradea 8
4. BCMU Argeș Pitești 8
5. SCMU Craiova 7
6. CS SCM Timișoara 6
7. Steaua București 6
8. Dinamo București 5

abonare newsletter