Sport

Conceicao, după victoria de la Botoșani, scor 5-1: „Când avem atitudine, câștigăm”

CFR Cluj a învins, în deplasare, formația FC Botoşani cu scorul de 5-1 (1-0), sâmbătă seara, în deplasare, într-o partidă din etapa a 14-a a Ligii I.

Echipa clujeană a început puternic meciul, deschizând scorul în minutul 10, prin autogolul lui Sebastian Chitoşcă, în urma unui carambol. Gazdele au trimis de două ori mingea în bară, prin Ongenda (35), din lovitură liberă, şi Cătălin Golofca (45+1). Clujenii au mai marcat o dată prin Juan Emanuel Culio (28), dar au arătat mult pragmatism şi după pauză, când au mai înscris Adrian Păun (54), Ciprian Deac (69) şi Billel Omrani (73), pe fondul căderii totale a echipei botoşănene.

Golul de onoare al echipei antrenate de Costel Enache a fost semnat de francezul Hervin Ongenda (83), din lovitură liberă.


Acesta nu este cel mai mare scor dintre cele două echipe, care a fost de 6-0, pe 16 aprilie 2016, la Cluj-Napoca.

CFR a reuşit cea mai categorică victorie a sa din acest campionat, echipa fiind neînvinsă de şapte etape (cinci victorii, două egaluri). FC Botoşani este la al doilea eşec consecutiv, ambele acasă. Aceasta a fost a patra victorie consecutivă în campionat pentru gruparea din Gruia, care are acum 29 de puncte și e pe primul loc în Liga 1. Craiova e pe locul 2, cu 25 de puncte, iar FCSB completează podiumul


Antrenorul echipei clujene, Toni Conceicao, a declarat, după meci, că este un rezultat foarte bun realizat chiar și în absența lui Țucudean care a fost suspendat.
„E un rezultat foarte important pentru echipă. Botoșani are o echipă bună, știam că ne așteaptă un meci greu. La două zile după un meci de Cupă, cu doar două zile pentru refacere, nu e ușor. Am jucat bine, mi-a plăcut atitudinea jucătorilor, cea de la meci, dar și de la antrenamente. Am vorbit cu jucătorii și le-am spus că Botoșani e o echipă bună. Când avem atitudine, câștigăm. Țucudean e un jucător mare, de echipă națională, dar era suspendat. Am câștigat și fără el și asta e foarte bine”, a spus Conceicao.

Următorul meci pentru echipa CFR Cluj va avea loc, pe teren propriu, sâmbătă, 10 noiembrie, de la ora 21:00, în compania formației Dunărea Călărași.


FC Botoşani - CFR Cluj 1-5
Ongenda 83' / Papa 10' (autogol), Culio 28', Păun 58', Deac 69', Omrani 73'

Echipele de start:
FC Botoşani: I. Brînză - Dumitraş, A. Miron, Burcă, Chitoşcă - E. Papa, Karaboue - Golofca, Ongenda, Fabbrini - M. Roman II
Rezerve: Fraisl, Chindriş, Patache, L. Fulop, A. Corban, N. Trujic, Brekalo


CFR: Jesus - Manea, Vinicius, Mureşan, Camora - Djokovic, Culio, Bordeianu - Deac, Omrani, Păun
Rezerve: A. Rus, Peteleu, Lang, Ioniţă, Costache, Mailat, Tambe

Ultimele Stiri
abonare newsletter