Sport

Primul meci, prima victorie pentru U-BT în Liga Națională de baschet

U-BT a debutat cu o victorie pe teren propriu în prima etapă a noului sezon al Ligii Naționale, învingând pe BCM U FC Argeș Pitești sâmbătă seara.

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj a început noul sezon din Liga Naţională de Baschet Masculin cu o victorie obţinută greu, 80-76 (24-13, 16-24, 19-25, 21-14) pe teren propriu contra formaţiei BCMU FC Argeş Piteşti.

Vlad Moldoveanu a deschis scorul, iar piteştenii au trecut imediat în avantaj, 2-4. Oaspeții au avut un start mai bun în sfertul secund, dar elanul le-a fost tăiat de reintrarea în teren a lui Dykes. Jocul din ultimul sfert a fost unul echilibrat, cu ambele echipe încercând să își apropie victoria. În cele din urmă experiența elevilor lui Silvășan s-a făcut simțită, iar "studenții" s-au impus cu 80-76.


Echipa clujeană a fost lipsită de americanul Jason Washburn și de sârbul Aleksandar Rasic. Ambii au fost răpuși de un virsul stomacal. Potrivit declarațiilor lui Mihai Silvășan, cel din urmă a fost internat în spital pentru hidratare corespunzătoare. Se pare că și între cei care au jucat au existat simptome. Se speră în recuperarea celor afectați pentru jocul retur al dublei cu Ironi Ness Ziona, programat pentru miercuri (10.10).

Antrenorul echipei clujene, Mihai Silvășan, a declarat, după meci, că este mulțumit de victorie și de joc în ciuda programului foarte încărcat al echipei.
„Un meci foarte greu, ne așteptam la așa ceva, ei au venit cu siguranță la victorie, sunt o echipă bună, cu multe talente în componență. Ținând cont și de absențele pe care le-am avut azi, sunt foarte mulțumit cu această victorie, este foarte important să câștigi, după care vom vedea ce avem de analizat și de făcut mai departe. Pentru noi, urmează meciul decisiv cu echipa din Israel, pe care vrem în primul rând să îl câștigăm, după care ținem cont și de diferență. Washburn și Rasic ori au luat vreun virus, ori au mâncat ceva nepotrivit, Rasic a fost la spital, cu perfuzii, sunt deshidratați amândoi, problemele lor au apărut aseară și azi dimineață și, din păcate, nu i-am putut folosi, riscam să se accidenteze fiind slăbiți. Pentru meciul de miercuri sperăm să fie OK și să nu mai apară probleme”, a declarat Mihai Silvășan.


Kyndall Dykes a totalizat 30 puncte (13/17 din acțiune), 5 pase decisive, Vlad Moldoveanu a adăugat 15 puncte, 5 pase decisive, iar Tony Easley a încheiat cu 15 puncte, 6 recuperări pentru învingători. În replică, Mladen Jeremic a reușit 18 puncte, 4 recuperări, Tony Bishop a adăugat 16 puncte, 6 recuperări, iar Maksim Korniienko și Ivan Siriscevic au avut câte 10 puncte fiecare.

Ultimele Stiri
abonare newsletter