Sport

CFR a fost exclusă din FIFA 19 după rezultatele slabe din Liga Campionilor

Numeroase site-uri care se ocupă cu analiza jocurilor video anunţau de curând că formaţia CFR Cluj va fi inclusă în FIFA 19. După apariţia jocului, campioana România a fost de negăsit în cel mai popular simulator al „sportului rege”.

Explicaţia este destul de logică. Conform surselor ProSport, CFR Cluj a ratat şansa de a reprezenta România în FIFA 19, pentru că a fost eliminată din preliminariile Ligii Campionilor.

S-ar părea că înţelegerea era clară: dacă CFR Cluj se califica în grupele Ligii Campionilor, campioana României ar fi fost introdusă şi în jocul FIFA 19, produs de EA Sports. Din informaţiile ProSport, Viktoria Plzen a fost preferată în dauna ardelenilor. Campioana Cehiei s-a calificat în grupele Ligii Campionilor, astfel că apare şi în jocul FIFA 19. În joc apar şi echipe care nu s-au calificat în cupele europene, cum ar fi Helsinki, dar finlandezii mai fuseseră incorporaţi şi la ultimele două ediţii. Situaţia este una tragi-comică, având în vedere că jocul video este în mare măsură dezvoltat în România.
 
CFR Cluj a fost eliminată rapid din preliminariile Ligii Campionilor. Ardelenii au intrat în competiţie din turul secund, unde au înfruntat Malmö, care s-a calificat după o victorie cu 1-0 în Gruia şi o remiză, scor 1-1, pe teren propriu. Campioana României nu s-a descurcat mai bine nici în preliminariile Ligii Europa. Dudelange a devenit prima echipa din istoria statului Luxemburg care ajunge în grupele unei competiţii europene, după ce a eliminat CFR în playoff.

Ultimele Stiri
abonare newsletter