Sport

Cadou pentru Iuliu Mureşan

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/02_ziua/cfr.jpg" border="0" alt="Impresarul Răzvan Zamfir, alături de Kapetanos, ultima achiziţie a CFR-ului şi preşedintele Iuliu Mureşan" title="Impresarul Răzvan Zamfir, alături de Kapetanos, ultima achiziţie a CFR-ului şi preşedintele Iuliu Mureşan" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj a învins într-o partidă amicală formaţia austriacă SV Ried, cu 3-1, făcându-i astfel un „cadou” preşedintelui Iuliu Mureşan, de ziua sa de naştere.</p> <p>După 13-1 cu FC Horst şi 2-4 cu Metalurg Donetsk, campionii României au învins pe SV Reid, liderul la zi al campionatului din Austria.</p> <p>Elevii lui Alin Minteuan au trecut peste „duşul rece“ din partida cu Metalurg şi au reuşit să învingă cea mai în formă echipă a Austriei. Tehnicianul clujean a început cu Nuno Claro - Maftei, Rada, Cadu, Edimar - Mureşan - Hora, Peralta, De Zerbi, Nicoară – Traore, iar pe parcurs au mai intrat E. Kone, Bastos, Dică, Kivuvu şi Nuno Diogo. Toate cele trei goluri ale „feroviarilor“ au fost înscrise din penalti. Traore a fost faultat în careu în minutul 9, iar Cadu a transformat lovitura de pedeapsă acordată. Austriecii au egalat câteva minute mai târziu prin Schrammel, care a executat impecabil o lovitură liberă. După pauză, Nicoară a fost cel agăţat în careu iar Emil Dică i-a adus pe „alb-vişinii“ în avantaj. Ultimul penalti, obţinut în minutul 90, a fost transformat de Bud.</p>

Alin Minteuan s-a arătat încântat de evoluţia elevilor săi şi speră ca după această victorie clujenii să prindă mai mult curaj. „Sunt foarte mulţumit de evoluţia băieţilor şi de rezultat. Îi felicit pe băieţi, au fost mult mai organizaţi ca în meciul trecut. Au dat dovadă de multă siguranţă. Toate aceste amicale sunt bune pentru pregătire, dar nu sunt edificatoare. Acest rezultat bun le va da încredere pe viitor“, a spus Minteuan la finalul meciului, la Digi Sport, televiziunea care a transmis partida.

CFR va mai juca în cantonamentul din Antalya cel puţin două meciuri amicale.


Mureşan, sărbătoritul zilei

Preşedintele Iuliu Mureşan a împlinit ieri vârsta de 57 de ani, iar jucătorii CFR-ului i-au dedicat victoria din amicalul cu SV Ried. Oficialul din Gruia a fost mulţumit de rezultatul din amical şi de faptul că „feroviarii“ au dominat meciul în totalitate.

„Am jucat bine, am dominat tot meciul. Am luat, din păcate, un gol foarte uşor. A fost un meci bun de pregătire. Nu sunt supărat pe Nuno Claro că a stat prost la acea lovitură liberă din care s-a luat gol. Sunt conştient că se mai şi greşeşte, dar avem patru portari şi va apăra cine este cel mai în formă. E un meci atipic, în care am avut trei penalty-uri, dar toate au fost foarte clare şi au venit în urma unor acţiuni foarte frumoase. Am dominat, am stat mai bine decât ei la toate capitolele“, a spus Iuliu Mureşan la Digi Sport.

abonare newsletter