Sport

Halep, VICTORIEEEE! Atmosferă de vis în Sala Polivalentă

Simona Halep (1 WTA) a învins-o pe Viktorija Golubici (115 WTA), 6-3, 1-6, 6-1 în primul meci din barajul pentru Grupa Mondială din Fed Cup.

Simona Halep a început temător partida din Sala Polivalentă, Golubic s-a impus în primul game jucat pe propriul serviciu. În setul secund Golubic debutează cu dreptul după 5 game-uri consecutive ale Simonei. Elvețianca a câștigat setul 2 categoric. În setul decisiv, Halep a reușit să rămână concentrată și a adus primul punct României.

„A fost foarte dificil. Chiar vorbeam înainte de meci cu băieţii că este de trei ori mai greu decât finala de la Melbourne. Am avut nişte emoţii pe care nu pot să le descriu, a fost un moment deosebit la ceremonie. Mulţumesc Cluj, mulţumesc tuturor pentru acest moment deosebit, niciodată nu trăim asemenea clipe în teren. Vă mulţumesc mult şi mă bucur că am reuşit să câştig astăzi, datorită dumneavoastră”, a spus Simon Halep


În clasamentul pe naţiuni al Fed Cup, România ocupă locul 10, iar Elveţia este pe locul 6. În primul tur al Grupei Mondiale II, la 10-11 februarie, România a învins Canada cu 3-1, în weekend, la Cluj, în timp ce Elveţia a fost învinsă de Cehia cu 3-1 în Grupa Mondială.

România şi Elveţia sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3.

Etichete: fedcup simona halep
abonare newsletter