Sport

U-BT se pregătește de debutul în FIBA Europe Cup

U-Banca Transilvania va debuta în FIBA Europe Cup, miercuri, 18 octombrie, de la ora 19:00 împotriva formației Istanbul BBSK.

Mihai Silvășan și Sakic Mihai Silvășan și Sakic

Meciul va avea loc în Sala Sporturilor ”Horia Demian”.

”Urmează un meci important pentru noi, debutul în FIBA Europe Cup și ne dorim să fie cu dreptul. Jucăm cu o echipă puternică, zic eu de nivel de play-off în campionatul Turciei, cu jucători de naționale importante ale Europei, însă noi ne dorim foarte mult să începem cu o victorie, aceasta trebuie să fie mentalitatea noastră. Va trebui să dăm tot ce avem mai bun ca să reușim acest lucru, să fim concentrați încă din primul minut al meciului, ceea ce nu prea ne-a reușit în ultimele două-trei jocuri. Vrem să corectăm acest lucru, am pus accent în aceste zile, sperăm să ne iasă. Nu avem probleme de lot, în afară de Rasic, bineînțeles, despre care toată lumea știe că va reveni mai târziu. Toată lumea e aptă, toată lumea e nerăbdătoare la debutul în această competiție și, bineînțeles, toată lumea își dorește victoria. Adversarul nostru joacă din ce în ce mai bine, am văzut cinci meciuri ale lor, au jucători de o valoare incontestabilă, de naționala Croației, a Serbiei, participanți la EuroBasket, foști jucători de naționala Sloveniei, deci avem în față o echipă cu nume importante din baschetul european. Nu ne sperie, însă, acest lucru, dimpotrivă, ne motivează în plus, ne dorim foarte mult să reușim victoria și cred că avem șanse bune să reușim.” a declarat tehnicianul clujenilor Mihai Silvășan, la conferința de presă premergătoare meciului cu Istanbul BBSK.


 Întrebat despre obiectiv, Silvășan a mărturisit: ”Obiectivul nostru este calificarea din această grupă, cred că la prima vedere echipa din Turcia este prima favorită, însă Lukoil este campioana Bulgariei, are jucători valoroși în componență și pot fi și ei o nucă tare. Aparent, echipa din Georgia pare cea mai slabă, însă nu trebuie subestimați. Trebuie să luăm totul pas cu pas, meci cu meci, antrenament cu antrenament și vom vedea ce se va întâmpla.”

U-Banca Transilvania este în Grupa E a FIBA Europe Cup.


Prezent la conferința de presă, jucătorul Universității, Željko Šakic a declarat: ”Jucăm cu o echipă foarte bună, care a adus în acest an jucători foarte valoroși, așadar avem în față un test important. Sper că putem să ne facem jocul și să îi învingem, știm care ne sunt obiectivele, așadar avem într-adevăr un test important și sper că fanii vor veni în număr mare și ne vor conduce spre victorie. Îl cunosc personal pe Stefan Bircevic, este un jucător de echipă națională, cunosc alți doi jucători ai turcilor... Am jucat împotriva lui Bircevic anul trecut, este un jucător foarte bun, însă în acest meci sper să fie slab.. Cred că noi suntem mai bine decât eram cu o lună în urmă, căci știm mai bine ce avem de făcut, ne cunoaștem fiecare rolul. Pentru mine, scopul pentru care joc este să fiu numărul unu, nu mă interesează nimic altceva, vreau să fiu primul în campionat, primul în cupă și oriunde joc. Sigur, va fi un drum dificil, dar așa trebuie să fie în baschet.”

Ultimele Stiri
abonare newsletter