Sport

U-BT Cluj întâlnește mâine CSM CSU Oradea în al doilea meci al semifinalei. Clujenii au pierdut primul meci în ultimele secunde

Băieții de la U-BT Cluj au pierdut primul meci din seria de cinci programate cu CSM CSU Oradea în cadrul semifinalelor Ligii Naționale de Baschet. În această seară, are loc al doilea meci.

Al doilea meci CSM CSU Oradea – U-BT Cluj, din cele cinci programate în cadrul semifinalelor se va juca vineri seara, de la ora 20.00, la Oradea. Se estimează că baschetbaliștii clujeni vor fi susținuți de aproximativ 150 de suporteri. La primul meci, de miercuri seara, 100 de suporteri clujeni și-au susținut echipa în tribunele Sălii Sporturilor Antonio Alexe din Oradea.

Al treilea meci va avea loc în 11 mai, în Cluj, la Sala Polivalentă. Dacă va fi necesar, meciul al patrulea se va disputa tot la Cluj. 


În primul meci din semifinale, U-BT Cluj a pierdut pe final în fața băieților de la CSM CSU Oradea.

Sportivii clujeni au controlat jocul în cea mai mare parte a sa, însă orădenii au reușit de fiecare dată când diferența atingea sau depășea cinci puncte să revină, astfel că finalul a fost unul pe muchie de cuțit. Cu 3 secunde rămase pe tabelă și 72-71 pentru gazde, Todic a aruncat pentru victorie, însă mingea sa a refuzat să intre în inel, astfel că scorul seriei devine 1-0 pentru bihoreni. Scorul final CSM CSU Oradea - U-BT a fost 72-71 (21-23, 15-14, 19-21, 17-13). Marcatorii CSM CSU Oradea au fost: Barnette 18, Zeno 16, Franklin 10, Pașca 7, Nuhanovic și Zupan câte 6, Nicolescu 4, Lupusavei 3, Mandache 2.


Marcel Țenter, antrenorul U-BT Cluj a declarat după meciul de miercuri că vineri speră la o victorie la Oradea. “Nu sunt multe de spus, trebuie să felicit echipa Oradiei pentru victorie. Noi trebuie să jucăm mai bine în meciul următor, îmi doresc să câștigăm un meci aici, dar pentru a face acest lucru trebuie să jucăm, detaliile pe care le-am stabilit trebuie să le facem cu mai mare atenție. Sper ca vineri să reușim să realizăm toate lucrurile pe care ni le-am propus. Nu vreau să comentez arbitrajul, am făcut o promisiune după meciul cu Sibiul și mă voi ține de ea. Nu contează cât timp am condus, am avut un avantaj bun, dar am avut o perioadă în sfertul al patrulea când nu am reușit să înscriem niște coșuri care, până la urmă, au contat în economia jocului. Se întâmplă la orice echipă să ai probleme cu faulturile, am avut și noi, a avut și Oradea problema asta, fiecare echipă trebuie să își gestioneze situația cât mai bine astfel ca să aibă pe final jucătorii cei mai eficienți, aceasta nu e o scuză. Sper să câștigăm vineri, cred că va fi tot un meci echilibrat, pe care sper să îl câștigăm”, a declarat antrenorul clujenilor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter