Sport

GALERIE FOTO: UBB s-a calificat la turneul final de fotbal

Echipa de fotbal a Universității Babeș-Bolyai s-a calificat la turneul final al Campionatului Național Universitar de fotbal.

„În urma acestor rezultate ne-am calificat la turneul final de pe locul I acumulând 10 puncte. Este pentru a 5-a oară când ne calificăm la turneul final şi cred că de această data avem şanse mari să-l şi câştigăm. Mă bazez când afirm aceste lucruri pe valoarea lotului, pe jocul echipei şi pe condiţiile de pregătire foarte bune pe care le avem. Avem ca obiectiv principal titlul de campioană națională universitară și implicit calificarea la campionatul European universitar de la Zagreb, Croația, din iulie anul acesta. Atât pentru mine ca profesor  la FEFS în cadrul departamentului de jocuri sportive cât și pentru studenți este o bucurie, o satisfacție și nu în ultimul rând o onoare că vom reprezentam UBB Cluj la acest turneu final. Avem obligaţia să reprezentăm cu cinste cea mai mare universitate din această parte a Europei”, a declarat conf. univ. dr. Septimiu Ormenișan, antrenorul echipei de fotbal a UBB.

„Această calificare dovedește încă o dată faptul că Universitatea Babeș-Bolyai este o instituție de excelență nu doar din punct de vedere academic, ci și pe plan sportiv. Ne dorim să facem performanță pe toate planurile. Evident, obiectivul nostru acum e cucerirea titlului și calificarea la turneul european. Sperăm că suporterii, studenții mai ales, vor fi alături de noi. În final aș vrea să mulțumesc întregii echipe care a jucat până acum, apoi celor de la U Cluj, antrenorilor Mihai Teja, Mihai Nadaban, Zsolt Silaghi, celor de la Unirea Dej, domnului antrenor Alpar Mesaroș, celor de la Unirea Jucu, domnului antrenor Gică Barbu și celor de la FC Zalău, domnului antrenor Costică Olariu, pentru faptul că le-a permis jucătorilor să facă parte din echipa UBB”, a completat conf. univ. dr Cosmin Irimieș, director general adjunct al UBB.


Lotul echipei UBB: Vaida Răzvan (U Cluj) și Cotfas Andrei portari; Horaţiu Popa, Kereki (Unirea Jucu), Radu Crişan (U Cluj), Darius Hampea (U Cluj), Marius Ionescu (Unirea Dej), Viorel Ionaşcu (FC Zalău), Paul Halas, Paul Rahoveanu-fundaşi; Marvin Schieb (U Cluj), Robert Boboc (U Cluj) Andreas Calcan (U Cluj), Răzvan Greu (U Cluj), Marius Rogozan (Unirea Dej), Răzvan Munteanu (Unirea Dej), Patrick Popescu (U Cluj), Cristi Coroian, Vălean Vlad – mijlocaşi; Alex Pop (Unirea Jucu), Alex Medrea -atacanţi.

În competiție s-au înscris 20 de echipe care au fost repartizate pe patru zone. Echipa UBB a fost repartizată în Grupa I alături de Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj Napoca, Universitatea din Oradea şi Universitatea Aurel Vlaicu din Arad.


S-a jucat după sistemul round robin, fiecare echipa jucând prin tragere la sorţi 2 meciuri acasă (echipa UBB a jucat acasă în Parcul Babeş cu USAMV şi UTCN)  și 2 în deplasare, cu contracanditatele (afară UBB a jucat cu cele mai bune: Universitatea din Oradea şi Universitatea Aurel Vlaicu din Arad).

Celelalte echipe care se vor califica la turneul final sunt: Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Universitatea C. Brâncuși din Târgu Jiu și foarte probabil Universitatea Ecologică din București.


Rezultatele echipei UBB:

în deplasare la Oradea – jocul nr. 1


3-1 acasă cu USAMV – jocul nr.2

6-1 deplasare la Arad – jocul nr. 3


7-2 acasă cu UTCN – jocul nr. 4

Golgheterul grupei a fost Alex Pop de la UBB cu 7 goluri.

Etichete: fotbal ubb
abonare newsletter