Sport

Begu: Știu cum să abordez meciul cu Kerber, anul trecut am învins-o la Roma. Cum a răspuns Kerber

Jucătoarea Irina Begu (35 WTA) a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că știe cum să abordeze din punct de vedere tactic întâlnirea de sâmbătă cu Angelique Kerber, numărul trei mondial, din deschiderea barajului pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup dintre România și Germania, mai ales că anul trecut a învins-o pe aceasta în turneul de la Roma, disputat tot pe zgură.

Begu a adăugat că este mult mai odihnită decât în urmă cu aproximativ o săptămână, când a pierdut în fața jucătoarei germane cu 6-2, 6-3, în sferturile de finală ale turneului de la Charleston (Carolina de Sud).

"Cred că e bine, deși nu știu dacă are prea mare importanță dacă joc în primul sau în al doilea meci. Eu sunt pregătită să-mi fac treaba. Față de meciul precedent cu Angelique Kerber, de la Charleston, lucrurile stau altfel. Acum sunt mult mai odihnită, iar asta consider că este un atu. Tactic știu cum să abordez meciul, anul trecut am câștigat meciul de la Roma cu Kerber, am mai jucat și la Australian Open, pe hard. Va fi un meci interesant, împreună cu Alina Tecșor și cu antrenorul meu vom decide cum voi juca mâine", a spus jucătoarea română.


Irina Begu susține că presiunea din meciul de deschidere a întâlnirii cu Germania va fi pe umerii adversarei sale. "Faptul că jucăm acasă ne ajută foarte mult. Publicul a fost de fiecare dată în spatele nostru și ne-a ajutat, așa că mâine cred că presiunea va fi pe Kerber, nu pe mine", a explicat numărul 35 mondial.

Irina Begu (25 de ani) și Angelique Kerber (28 de ani) s-au întâlnit până acum de cinci ori, jucătoarea germană conducând cu 3-2. Ultima oară, cele două s-au întâlnit la 8 aprilie, în sferturile de finală ale turneului de la Charleston, unde jucătoarea germană s-a impus cu 6-2, 6-3.


Jucătoarea germană Angelique Kerber, numărul 3 WTA, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că se așteaptă la un meci dificil cu România, în barajul de menținere în Grupa Mondială a Fed Cup, dar a precizat că este încrezătoare în echipa sa că va juca un tenis bun în acest week-end.

"Nu voi uita niciodată emoțiile de la Australian Open, dar acum sunt aici pentru un meci din Fed Cup. Iar pentru mine este întotdeauna o onoare să joc pentru această echipă. Va fi greu împotriva României, dar sunt încrezătoare că vom juca un tenis bun în aceste zile. Presiune a fost mereu în ultimii patru ani din tribune. Mă bucur că s-au vândut toate biletele, sunt convinsă că va fi o atmosferă frumoasă. Este întotdeauna frumos să joci într-o arenă plină. Toți suntem pregătiți pentru astfel de meciuri, așa că vom vedea ce va fi mâine", a spus câștigătoarea ediției din acest an a turneului Australian Open.


Kerber este convinsă că meciul cu Irina Begu de sâmbătă va fi unul frumos. "Mă simt din nou bine, am avut câteva zile de odihnă și pot să spun că acum sunt sănătoasă. Am întâlnit-o pe Irina acum o săptămână, deci știu cum joacă. De abia aștept să joc din nou împotriva ei, sunt sigură că va fi un meci frumos. Știu că va trebui să joc un tenis foarte bun pentru că și ea joacă bine, mai ales pe zgură. De asemenea, va fi greu și duminică pentru că Simona Halep este un adversar dificil. Am avut meciuri disputate cu ea în trecut", a menționat numărul 3 mondial.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Andrea Petkovic a declarat că după 7 ani este momentul să câștige un meci în fața Simonei Halep. "Sper că e timpul să câștig un meci în fața Simonei. Mai ales că ultimele noastre două meciuri au fost destul de disputate și s-au întins pe trei seturi. M-am pregătit bine, sunt în formă și aștept cu nerăbdare să intru pe teren", a spus Petkovic, care dintre cele șase întâlniri cu Halep a câștigat una singură, în 2009, în calificările turneului de la București.


Conform tragerii la sorți de vineri, Irina Begu o va întâlni pe Angelique Kerber, sâmbătă, de la ora 13,00, în primul meci de simplu al confruntării dintre echipele de tenis ale României și Germaniei, care are loc în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, în barajul pentru menținerea în Grupa Mondială a Fed Cup.

Al doilea meci de simplu le va opune pe Simona Halep, numărul șase mondial, și Andrea Petkovic (30 WTA).


Duminică, de la ora 13,00, este programat meciul dintre Halep și Kerber, urmat de ultima partidă de simplu, dintre Begu și Petkovic.

La dublu vor evolua perechile Alexandra Dulgheru/Monica Niculescu și Annika Beck/Julia Goerges.

În februarie, în primul tur al competiției, România a fost învinsă de Cehia, deținătoarea trofeului, cu 3-2, tot la Cluj-Napoca, în timp ce Germania a pierdut cu 2-3 în fața Elveției, la Leipzig.

Germania ocupă locul 4 în clasamentul Fed Cup, iar România se află pe 9.

În Fed Cup, România și Germania au mai jucat o singură dată, în 1975, când RFG se impunea cu 3-0 la Napoli, în sferturile Grupei Mondiale: Helga Masthoff a învins-o pe Virginia Ruzici cu 6-3, 6-2, Helga Hosl cu 6-3, 6-3 de Mariana Simionescu, iar Katja Ebbinghaus și Masthoff au trecut cu 6-3, 1-6, 6-3 de perechea Judith Gohn/Virginia Ruzici.

abonare newsletter