Sport

U-BT l-a transferat pe Adrian Guțoaia pentru play-off-ul Ligii Naționale

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj-Napoca a reușit să realizeze transferul jucătorului Adrian Guțoaia de la Energia Târgu Jiu pentru partea a doua a campionatului intern.

Adrian Guţoaia este începând de miercuri noul jucător al echipei clujene U-Banca Transilvania, acesta efectuând deja primul antrenament împreună cu noii săi coechipieri.

Guțoaia, originar din Galați, a plecat de la echipa Energia Târgu Jiu după ce această formație se confrundă cu mari probleme financiare. El a ajuns la echipa din Târgu Jiu în luna mai 2015. La U-BT nu a mai evoluat niciodată până în acest moment.


Noul jucător al echipei U-BT, Adrian Guțoaia, a declarat că a venit la Cluj cu gândul la performanță. „Am venit la Cluj cu gândul de a face performanţă, U-Banca Transilvania este o echipă care, prin brandul şi tradiţia ei, se gândeşte numai la performanţă. Acesta este principalul meu obiectiv, de a face performanţă la Cluj, de a ajunge pe cele mai înainte trepte ale campionatului, ale Cupei României. Am rămas într-o relaţie bună cu cei de la Energia, cu staff-ul, cu antrenorii, jucătorii şi fanii. Este o circumstanţă care nu ţine de noi, una care ne-a fost nefavorabilă. Sper să se rezolve cât mai repede situaţia la Târgu Jiu. Din punct de vedere profesional am avut o relaţie extraordinară, am reuşit o treabă extraordinară. Îmi pare rău ca nu am reuşit să ne ducem treaba până la capăt”, a declarat Adrian Guțoaia.

Adrian Guţoaia are 26 de ani, 1.98 metri înălțime şi a mai jucat în carieră la CSM Oradea, Energia Târgu Jiu, Steaua Bucureşti, CSU Asesoft Ploieşti și Gaz Metan Mediaş.


Adrian Guţoaia evoluează pe poziţia 3. A câştigat Cupa României (2013), respectiv un titlu de campion (2014), având o altă finală de campionat disputată (2011).

U-BT a reușit o primă victorie în play-off-ul Ligii Naționale, împotriva echipei SCMU Craiova, scor 74-61, iar în acest weekend va întâlni una dintre contracandidatele la titlu, Steaua București.


Meciul dintre U-BT și Steaua va avea loc, sâmbătă, de la ora 17:00, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Ultimele Stiri
abonare newsletter