Sport

România va juca împotriva Bosniei fără clujeanca Florina Pașcalău

Reprezentativa feminina de baschet a României va întâlni, miercuri seară, la Tuzla, selecționata similară a Bosniei și Herțegovinei, în cadrul etapei a IV-a a Grupei H din preliminariile Eurobasket Women 2017.


Naționala României a plecat marți dimineața din Cluj-Napoca, urmând să facă un antrenament de acomodare în arena bosniacă sub comanda antrenorului principal Miroslav Popov.

Din nefericire, din cauza accidentării suferite la meciul cu Turcia, pivotul Florina Pașcalău a fost nevoită să părăsească lotul tricolor și să plece în Italia pentru recuperarea medicală iar în locul ei staff-ul tehnic a apelat pentru meciul de miercuri la serviciile Rominei Filip.


După eșecul cu Turcia, de la sfâșitul săptămânii trecute, tricolorele speră într-un rezultat favorabil la Tuzla, chiar dacă datorită criteriilor de calificare de pe locul secund este posibil ca meciul cu Bosnia să nu mai aibă o importanță foarte mare (n.r. - FIBA a stabilit ca la Eurobasket Women 2017 să se califice și cele mai bune șase echipe de locul 2 din cele nouă grupe, acestea urmând să fie stabilite după ce vor fi eliminate rezultatele împotriva echipelor clasate pe locul 4 în grupele de patru echipe).

Confruntarea dintre selecționatele României și cea a Bosniei și Herțegovinei va avea loc de la ora 19:30, această întâlnire contând pentru cea de-a patra etapa din Grupa H.


Lotul României pentru meciul cu Bosnia și Hertegovina este format din: Claudia Pop, Romina Filip, Sonia Ursu, Annemarie Părău, Elisabeth Pavel, Gabriela Irimia, Anca Sipoș, Andreea Olah, Adina Stoiedin, Ancuța Stoenescu, Gabriela Mărginean și Ana Ferariu.

În meciul din runda inaugurală. disputat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, România a învins Bosnia și Herțegovina, cu scorul de 67-65.


Clasamentul Grupei H:
1. Turcia - 6 puncte
2. Romania - 5 p.
3. Israel - 4 p.
4. Bosnia și Herțegovina - 3 p.

abonare newsletter