Sport

U-BT a învins formația SCMU Craiova în primul meci al grupei valorice 1-6, scor 74-61

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania s-a impus în deplasarea de la Craiova, cu SCM U, în primul meci al celei de-a doua faze a sezonului regulat, etapa a 23-a.

Baschetbaliștii antrenați de Marcel Țenter au controlat jocul din primul până în ultimul minut, păstrând pe tabelă în permanență un ecart în jurul a zece puncte reușind ca la finalul meciului scorul să fie de 74-61 (21-13, 18-17, 16-16, 19-15) pentru echipa clujeană.

În primul etapa din faza a doua a Ligii Naționale, U-BT s-a impus fără probleme pe terenul lui SCMU Craiova. După primul sfert, echipa antrenată de Marcel Ţenter avea deja opt puncte avans, iar la pauza mare, clujenii conduceau cu 39-30.


Nici partea a doua a jocului nu a curs mai bine pentru olteni, care au reușit să fie egalii oaspeților doar într-un sfert, cel de-al treilea, încheiat 16 egal. Filip Aadamovic a contribuit cu 17 puncte la victoria lui U-BT Cluj, 74-61.

Căpitanul echipei clujene, Teodor Jucan, nu a putut evolua în acest meci Pentru echipa noastră nu a evoluat deloc , accidentat.


Antrenorul principal a echipei U-BT, Marcel Țenter, a declarat că este fericit pentru acest debut cu dreptul în play-off-ul Ligii Naționale. „Le mulțumesc băieților pentru concentrare, sunt bucuros că am respectat ceea ce ne-am propus să facem în acest meci. Suntem fericiți cu această victorie și suntem bucuroși că am început cu dreptul în noua fază a campionatului. Ne gândim deja la următorul joc și îi invităm pe toți fanii noștri să umple Sala Polivalentă în meciul de sâmbătă, cu Steaua, va fi un meci foarte greu și avem nevoie de sprijinul lor!”, a declarat Marcel Țenter.

În cadrul aceleiași runde, în grupa valorică 1-6 se mai dispută meciurile CSU Sibiu - CSM U Oradea și Steaua București - BC Mureș Târgu Mureș, ambele jocuri având loc luni, 22 februarie.


Următorul meci pentru echipa clujeană va avea loc sâmbătă, 27 februarie, pe teren propriu, cu Steaua București. Meciul se va disputa în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca cu începere de la ora 17.

SCMU Craiova - U-Banca Transilvania Cluj 61-74 (21-13, 18-17, 16-16, 19-15)
Marcatori:
SCMU Craiova: Pantic 14 puncte, Popescu 11p., Johnson 7p., Burlacu 7p., Micic 6p., Popa 5p., Bozovic 4p., Hargrove 4p., Pilcevic 3p.


U-BT Cluj: Adamovic 17 puncte, Dykes 12p., Baciu 10p., Kalnichenko 9p., Jorovic 9p., Zigeranovic 7p., Kuti 4p., Torok 4p., Pasalic 2p.

Ultimele Stiri
abonare newsletter