Sport

CFR - ASA, ultima echipă din play-off-ul Ligii 1 se decide la Cluj

Duminică va avea loc meciul de fotbal dintre echipele CFR Cluj și ASA Târgu Mureș care contează pentru penultima etapă a Ligii 1.

CFR Cluj se află în acest moment pe locul 10, în zona de play-out a Ligii 1, și așteaptă decizia de marți, 24 februarie, atunci când va fi dat un răspuns la dosarul de depunctare a clubului din Gruia cu 3 până la 6 puncte. Decizia va veni după CFR Cluj a pierdut, la sfârșitul lunii trecute, contestația înaintată la TAS privind depunctarea cu 6 puncte din cauza nerespectării fair-play-ului financiar.

Cazul de acum trebuia sa fie soluționat miercuri, 17 februarie, dar pronunțarea a fost amânată până săptămna viitoare.


Până atunci CFR Cluj va întâlni, în cadrul etapei a 25-a, a Ligii 1 naționale, pe teren propriu, rivala din Ardeal, ASA Târgu Mureș. Rivala se află într-o situație dificilă, fiind la același număr de puncte, dar cu o poziție mai sus, ultima din partea de play-off a clasamentului, cu formația CSMS Iași, ambele având 35 de puncte. În această situație echipa mureșană este obligată să câștige aceste meci pentru a mai spera la dueluri cu cele mai bune echipe din România.

În condițiile în care în ultimul meci ASA Târgu Mureș a pierdut meciul în fața formației Pandurii Târgu Jiu, cu scorul de 0-1, CSMS Iași a câștigat meciul împotriva formației cu Gică Hagi, FC Viitorul, scor 2-1, în timp ce CFR Cluj a remizat, în deplasare, cu formația Astra Giurgiu.


Înainte de acest meci, antrenorul echipei ASA Târgu Mureș, Petre Grigoraș, a declarat că echipa sa își joacă una din ultimele șanse de a accede în play-off. Tehnicianul le-a transmis elevilor săi să evolueze la capacitate maximă, dacă va fi nevoie chiar până la sacrificiu, „să uităm de durere și să facem un joc la sacrificiu pentru a obține rezultatul scontat și dorit”. „Ei au echipă nu neapărat cu mari vedete, dar e o echipă solidă, cu jucători veniți din campionatul Portugaliei, din campionatul Italiei, care doresc să revină acolo și trebuie să recunoaștem că sunt campionate mult mai puternice decât la noi. Ne jucăm poate dacă nu ultima, atunci una din ultimele șanse pentru a accede în play-off și va trebui să facem tot posibilul, indiferent de adversar, să dăm ce avem mai bun din nou, să jucăm la capacitate maximă, să apelăm și la sacrificiu dacă va fi nevoie. Trebuie să scoatem un rezultat pozitiv acum, duminică, indiferent de valoarea adversarului pe care îl avem în față”, a declarat Grigoraș, potrivit dolce-sport.ro.

CFR Cluj a adus la finalul acestei vacanțe competiționale un super fotbalist care a reușit chiar la primul lui meci la echipă un gol și o pasă de gol. Alături de spaniolul Juan Ruiz săptămâna aceasta s-a reîntors la club și Cristi Bud. Astfel, echipa din Gruia este favorită la victorie în meciul cu ASA care va avea loc duminică de la ora 20:30, pe stadionul Dr. Constantin Rădulescu din Cluj-Napoca.

abonare newsletter