Sport

Este 90% sigur, România va întâlni Germania în Fed Cup la Cluj-Napoca

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca va fi gazda meciurilor dintre naționala de tenis feminin dintre naționala României și cea a Germaniei.

Foto: Dan Porcuțan Foto: Dan Porcuțan

Acest lucru este în proporție de 90% sigur după ce evenimentul de tenis care a avut loc weekend-ul trecut a fost considerat unul de succes atât de oficialii români, cât și de suporterii și oficialii cehi.

După tragerea la sorți care a avut loc marți, la Londra, în care s-au stabilit meciurile din play-off-ul grupelor mondiale ale Fed Cup, România a fost desemnată pentru a organiza din nou, la doar două luni distanță, un nou turneu împotriva Germaniei.


24 de ore au fost practic suficiente pentru ca jucătoarele, antrenorii și federalii români să decidă locul și suprafața de joc pentru barajul cu Germania. Partida va avea loc în zilele de 16 și 17 aprilie, iar câștigătoarea își va păstra locul în Grupa Mondială I, adică între cele mai bune opt națiuni ale lumii.

Simona Halep este înscrisă în săptămâna imediat următoare evenimentului la turneul WTA Porsche de la Stuttgart, care are loc în sală și pe zgură. Această suprafeță de joc lentă a fost aleasă și pentru că nemțoaicele sunt jucătoare care preferă terenurile rapide.


Într-un interviu acordat postului public din Timișoara, vicepreședintele Federației Române de Tenis (FRT), Răzvan Itu, a declarat că, în proporție de 90%, meciul de baraj România - Germania se va disputa tot la Cluj-Napoca, un anunț oficial urmând să fie făcut zilele următoare. „Din tot ce am vorbit, da, tot la Cluj se preconizează că vom rămâne. Vom juca tot în sală. Este o perioadă în care urmează turnee în sală pentru fete, așa că nu este foarte bine să le scoatem afară, având în vedere și anotimpul un pic mai răcoros. S-ar putea ca în săptămâna respectivă să plouă și atunci să alergăm după săli, după baloane, și acest lucru nu ne face bine”, a spus Răzvan Itu.

Oficialul FRT a mai afirmat că pentru acest meci suprafața de joc va fi zgura și nu hard-ul, acesta precizând că cel puțin până în acest moment, toate componentele lotului de Fed Cup și-au dat acceptul pentru a participa la meciul împotriva Germaniei. „Având în vedere că noi punem la dispoziția fetelor terenul de zgură, un teren pe care fetele îl plac și e o suprafață care pe noi ne avantajează și pe care noi suntem obișnuiți. Avem deja acceptul fetelor că vor participa la acest meci împotriva Germaniei și din punctul meu de vedere am avea mari șanse să rămânem în prima Grupă Mondială”, a afirmat vicepreședintele FRT.


În calendarul Sălii Polivalente din Cluj-Napoca, potrivit site-ului oficial al acesteia, în perioada 10-19 aprilie nu este planificat, încă, nici un eveniment, această perioadă fiind suficienttă pentru organizarea evenimentului de Fed Cup.

Echipa feminină de tenis a României va înfrunta formația Germaniei în meci de baraj pentru rămânerea în Grupa Mondială a Fed Cup, în zilele de 16 și 17 aprilie.


Peste 7.200 de suporteri au fost prezenți în fiecare zi la meciurile din Sala Polivalentă, biletele la aceste meciuri fiind vândute în totalitate cu aproximativ o lună înaintea evenimentului.

Naţionala Germaniei a fost cap de serie numărul trei, Rusia fiind prima, Italia a doua, iar Australia ultima.


România a căzut două poziţii în clasamentul mondial, după eșecul cu Cehia, și ocupă locul în acest moment locul nouă, astfel că nu a figurat printre capii de serie. În aceste condiţii, tragerea la sorţi a scos din urnă reprezentativa a Germaniei, care le are în componenţă pe Angelique Kerber, câştigătoare de la Australian Open.

Germania are nu mai puțin de zece jucătoare în top 100 WTA. Cele mai bine clasate sunt: Angelique Kerber (2 WTA), Andrea Petkovic (23 WTA), Sabine Lisicki (32 WTA), Annika Beck (39 WTA) și Mona Barthel (45 WTA). Căpitan nejucător al naționalei Germaniei este Barbara Rittner.

În ceea ce privește lotul României, căpitanul nejucător al țării noastre, Alina Cercel-Tecșor, ar putea miza pe cele mai bune jucătoare, Irina Begu (34 WTA) declarând deja că speră ca până la acel moment să se refacă după accidentare, iar Alexandra Dulgheru (54 WTA) va reintra în circuit în câteva săptămâni, timp destul ca să se pregătească pentru meciurile de la Cluj. În afară de acest jucătoare care au fost absente, Simona Halep (3 WTA) și Monica Niculescu (37 WTA) ar putea și de această dată să facă parte din echipa României.

Rezultatele tragerii la sorți:
Serbia - Belgia în Serbia
Canada - Slovacia în Slovacia
Polonia - China în Polonia
Argentina - Ucraina în Ucraina
Rusia - Belarus în Rusia
Italia - Spania în Spania
Germania - România în România
Australia - USA în Australia

Ultimele Stiri
abonare newsletter