Sport

Micii baschetbaliști clujeni au câștigat Cupa Transilvaniei la babybaschet

Echipa de fete Sportul Studențesc București și cea de băieți a CSU Mobitelco Cluj-Napoca au câștigat, marți, la Târgu Mureș, finalele Cupei Transilvania 2016 la BabyBaschet, la capătul unei competiții care a durat cinci zile.

Sportul Studențesc București a câștigat Cupa Transilvania 2016 la babybaschet fete, după ce a învins în finală cu 17-1 echipa Gladius Târgu Mureș, locul al treilea revenind echipei Phoenix Galați, care a învins în finala mică echipa Sirius Târgu Mureș cu scorul de 12-11.

Premiile individuale au ajuns tot în vitrina clubului bucureștean, coșgetera competiției fiind Balazsi Anne Marie, iar MVP-ul finalei este Ilinca Barbu.


La băieti, titlul a revenit echipei CSU Mobitelco Cluj Napoca, care a învins în finală cu scorul de 23-14 echipa ACS București. În finala mică la băieți, Asesoft Junior Ploiești a dispus cu scorul de 16-9 de Îngerii Baniei Craiova.

Antrenorul secund al echipei U-BT, Andrei Cosma, a declarat că această experiență speră să pregătească baschetbaliștii pentru meciurile următoare. „A fost o competiţie frumoasă la Mureş, ne bucurăm că am reuşit sa ne păstrăm titlul câştigat anul trecut. Felicitări băieţiilor pentru victoriile de la acest turneu şi pentru că au evoluat în ritmul competiţiei. Sper că această experienţă ne-a pregătit pentru meciurile viitoare”, a declarat Andrei Cosma.


Coșgeterul Cupei Transilvania 2016 la babybaschet băieți este Alexandru Bogdan (Colegiul Național „Aurel Vlaicu” București), iar MVP-ul turneului a fost desemnat Matei Valeanu (CSU Mobitelco Cluj-Napoca).

La BabyBashet fete au fost înscrise patru echipe, iar la băieți au participat 14 echipe, toate din România, sportivii fiind născuți în anul 2006 sau mai mici.


A 5-a ediție a turneului de baschet Cupa Transilvania 2016 se derulează în două etape, turneul de BabyBaschet, a avut loc în perioada 5-9 februarie, iar competiția de MiniBaschet este programată în intervalul 9-13 februarie.

Începând de marți, continuă cea de-a V-a ediție a Cupei Transilvania 2016 cu competiția de MiniBaschet, care de asemenea se desfășoară sub egida Federației Române de Baschet și este organizată de SportLife și ACS Gladius Târgu Mureș.


La minibaschet fete sunt înscrise șase echipe și 20 de echipe la băieți, printre care și echipele Jahn München - Rosenheim, din Germania, și echipa Academiei de Baschet din Bulgaria, Buba Baschet.

abonare newsletter