Sport

U-BT a învins Steaua, scor 83-71, în derby-ul etapei la baschet masculin

Echipa de baschet masculin U-BT Cluj s-a impus în fața formației Steaua București, cu scorul de 83-71 (23-17, 20-21, 20-16, 20-17) într-un meci care a contat pentru etapa a 16-a a Ligii Naționale, după un joc pe care l-a controlat pe toată durata.

Meciul desfășurat în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca în fața a peste 5.000 de spectatori, un record pentru un meci de Liga Națională, a fost la discreţia gazdelor aproape în permanenţă, după un început mai bun al steliştilor U-BT reuşind să controleze ostitilăţile aproximativ 35 de minute.

Jucătorii echipei clujene, în frunte cu Kydall Dykes, au fost în mare formă în fața echipei din București care ăntr-o singură săptămână au disputat patru meciuri.


Doar în primele cinci minute au reuşit bucureştenii să se afle în avantaj pe tabelă. Baschetbaliştii lui Marcel Ţenter, cu Zigeranovic principal marcator, au preluat iniţiativa şi conduceau la pauza mare cu 43-38.

Dacă în primele două sferturi roş-albaştrii au ţinut aproape de adversari, în partea a doua a meciului, clujenii s-au distanţat pe tabelă. S-a terminat 83-71 pentru echipa lui Marcel Ţenter.


Showul de pe teren a fost întreținut de Dykes care a avut mai multe faze la coș pentru care publicul s-a ridicat în picioare dar și un coș marcat de un jucător al clujenilor din partea opusă a terenului, dar care nu a punctat fiind dat imediat după terminarea timpului regulamentar.

Antrenor principal al echipei clujene, Marcel Țenter, a declarat că este fericit de victorie și speră ca și la meciul restanță de miercuri jucătorii să facă la fel un meci bun. „În primul rând, se aude bine sunetul clujenilor în această sală, m-am simțit cu adevărat acasă, cu spiritul Clujului în această sală! Am simțit că avem o echipă care poate să joace un baschet bun și mă bucur pentru victorie! Trebuie însă să fac un compliment echipei Steaua, pentru că este infernal prin ce program trec, nu știu cine a mai jucat patru meciuri într-o săptămână și, totuși, au făcut față fizic cu brio la nivelul acestui meci! A fost un joc antrenant, greu pentru toată lumea și mă bucur că am câștigat! Sperăm ca și miercuri să jucăm bine și să câștigăm! Probabil miercuri vor fi mai proaspeți fizic steliștii. Pentru noi, jocul din acestă seară nu trebuie să cântărească prea mult, trebuie să luăm faptul că în mare parte ne-am făcut planul strategic de joc, dar miercuri va fi acerb, extraordinar de greu! Sper să avem concentrarea să executăm ce antrenăm, astfel ca în momentele decisive să fim mai clari și să ne apropiem victoria”, a declarat Marcel Țenter.


Meciul următor pentru echipa noastră va fi tot cu Steaua CSM EximBank București, de această dată restanță din etapa a 5-a, partida disputându-se la București, în Sala Polivalentă, în 20 ianuarie.

U-Banca Transilvania Cluj - Steaua CSM Eximbank 83-71 (23-17, 20-21, 20-16, 20-17)
Marcatori:
U-BT: Kydall Dykes 19 puncte, Roland Torok 17p., Ivan Zigeranovic 11p., Muhamed Pasalic 11p., Branko Jorovic 10p., Filip Adamovic 6p., Catalin Baciu 4p., Andrii Kalnichenko 3p., Nandor Kuti 2p.


Steaua: Wilbum Amis 15 puncte, Christopher Williams 12p., Marko Marinovic 12p., Pankracije Barac 10p., Mihail Paul 9p., Nikola Malesevic 9p., Titus Nicoară 4p.

Clasamenttul LNBM:
1. CSU Sibiu 26
2. CSM CSU Oradea 25
3. U-Banca Transilvania Cluj 25
4. BC Mures Tg. Mures 25
5. CS Energia Tg. Jiu 24
6. SCMU Craiova 24
7. Steaua CSM 23
8. CS Dinamo București 23
9. CS Phoenix Galați 21
10. BCMU Pitești 20
11. BC SCM Timișoara 17
12. CS Gaz Metan Mediaș 17

Ultimele Stiri
abonare newsletter