Sport

Handbaliștii turdeni au învins formația sârbă RK Sloga Pozega, scor 34-23

AHC Potaissa Turda a învins formația sârbă RK Sloga Pozega cu scorul de 34-23 (15-14), luni, într-un meci din cadrul turneului internațional de handbal masculin Limburgse Handbal Dagen, din Olanda.

Anterior, Potaissa a fost învinsă de echipa gazdă, HC Targos Bevo, cu 42-30 (23-17), și de formația portugheză ABC UMinho Braga cu 30-28.

Formaţia pregătită de Horaţiu Gal a impus ritmul jocului în special în a doua repriză, după ce la pauză turdenii conduceau doar cu un gol, 15-14. În ultimele 30 de minute ale meciului Potaissa a recuperat opt goluri din dezavantajul avut la pauză în faţa portughezilor de la ABC Braga. Turdenii nu le-au dat şanse prea multe sârbilor în a doua repriză şi au început să se distanţeze rapid pe tabelă, astfel că în ultimele zece minute, aceştia aveau deja nouă goluri avans, scorul final fiind de 34-23.


Omul meciului a fost desemnat jucătorul Potaissei, Georgică Cîntec. Formația turdeană a reușit să câștige și punctul bonus de la finalul meciului, când s-a impus la concursul de contraatacuri.

Cu această victorie, Potaissa a încheiat grupa pe locul al treilea și va evolua marți, de la ora 15:00, contra cehilor de la Dukla Praga, într-un meci care contează pentru stabilirea locurilor 5-6 de la turneul olandez.

abonare newsletter