Sport

U-BT a câștigat categoric în fața liderului clasamentului LNBM, CSM U Oradea, 75-62

Echipa de baschet masculin U-Banca Transilvania Cluj s-a impus cu scorul de 75-62, miercuri, pe teren propriu, împotriva liderului Ligii Naționale până înaintea acestei partide, CSM U Oradea, încheind anul 2015 cu o victorie categorică.

Elevii pregătiți de Marcel Țenter au condus pe toată durata partidei, avantajul pe tabelă ajungând și de 25 de puncte la un moment dat în favoarea lor. Scorul la pauza mare a fost 48-26 pentru clujeni, iar în repriza secundă orădenii au alergat după egalare, fără succes însă, clujenii au avut un joc defensiv perfect și au menținut un avantaj de peste 10 puncte pe tabelă până la final, scor final 75-62 (22-12, 26-14, 15-15, 12-21).

Antrenorul echipei U-BT, Marcel Țenter, a declarat, după meci, că această victorie este cadoul oferit de bascchetbaliștii clujeni fanilor prezenți înainte de Crăciun. „Am jucat un meci foarte bun, mă bucur că, în sfârșit, pe lângă faptul că ne-am creat, ca și în meciurile precedente, faze foarte bune de a înscrie, acum am și înscris. Și în meciurile trecute am avut foarte multe situații bune create colectiv, însă nu am reușit să le fructificăm, astăzi, în schimb, am reușit să controlăm un meci pe care noi îl considerăm de primă mână. Este însă doar o fază a campionatului, fiecare vrea să câștige un loc cât mai bun, însă victoria ne bucură pentru că am obținut-o în fața propriilor fani! Acesta este cadoul nostru pentru ei! Așa e baschetul, asta e tragedia lui, când câștigi, toată lumea se bucură, iar când pierzi, nopțile dormite sunt mai puține și nervii sunt întinși la maximum. Eu zic că în seara asta echipa a jucat aproape de valoarea ei și ne dă speranțe. Așteptăm meciuri chiar mai bune în continuare! Mă bucur și pentru Gheorghe, Tudi cum îi spunem noi, că a intrat în joc fără trac, a jucat foarte bine și este un semn pozitiv care vine dinspre academia noastră, un semn că se poate, că tinerii își au locul lor”, a declarat Marcel Țenter.


Căpitanul echipei U-BT, Teodor Jucan, a afirmat că începând cu acest meci speră să se rupă ghinionul și să câștige următoarele partide, mai ales că primul meci de anul viitor va fi în Cupa României. „Mă bucur foarte mult că am început meciul mai în forță și am continuat foarte bine, mai puțin în ultimele cinci minute, când și ei au fost puțin mai nervoși, având în vedere scorul. Pentru noi, este important că am învins și că vom avea un Crăciun Fericit! Am pierdut trei meciuri în ultima secundă, la un punct diferență... Sperăm ca acest ghinion să se întoarcă și să câștigăm noi anul viitor mai multe meciuri. Pentru noi urmează Cupa României, pe acestea ne concentrăm acum mai mult, urmează apoi două meciuri cu Steaua în campionat, foarte importante, cred că acolo se va face diferența. Campionatul este lung, iar play-off-ul este cel mai important, să avem vârful de formă atunci. Vreau să transmit tuturor fanilor Sărbători Fericite, Un An Nou plin de bucurii și de sănătate!”, a afirmat Jucan.

La finalul anului 2015, BC Mureș ocupă primul loc, cu 24 puncte (14 jocuri), urmată de U-Banca Transilvania Cluj, 23 p (14 j), CSM CSU Oradea, 23 p (14 j), CSU Atlassib Sibiu, 23 p (14 j), SCMU Craiova, 22 p (14 j).


Următoarele partide pentru baschetbaliștii clujeni vor avea loc în 5 și 10 ianuarie, cu BCM U Pitești, în sferturile Cupei României, primul meci fiind programat în deplasare.

Marcatori:
U-Banca Transilvania: Dykes 16 (4 rec., 4 p.d., 1 int.), Kalnichenko 11 (4 rec., 1 p.d.), Zigeranovic 11 (2 rec.), Adamovic 10 (5 rec., 6 p.d., 1 int.), Baciu 10 (3 rec.), Pasalic 6 (3 rec., 4 p.d., 1 int.), Jorovic 5 (3 rec., 2 p.d.), Gheorghe 4 (2 p.d.), Jucan 2 (6 rec., 2 p.d., 2 int., 1 capac), Torok (2 rec.).
CSM Oradea: Barnette 18 (10 rec.), Mandache 13, Franklin 11, Lucic 7, Barac 5, Markovic 5, Nuhanovic 2, Nicolescu 1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter