Sport

Cluj Arena a primit avizul ISU. Iordănescu promite că naționala va juca și pe acest stadion

Arena Națională rămâne închisă, pentru moment, însă al doilea stadion ca mărime din țară primește o veste bună: Cluj Arena a primit autorizație din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Cluj Arena a primit avizul de funcționare de la ISU, iar stadionul poate găzdui meciul „U” - FC Bihor, de miercuri, ora 14:00. Administratorul stadionului, Radu Raţiu, a invitat din nou Naţionala să joace pe arena de 30.000 de locuri. FRF a promis în trecut că tricolorii vor veni la Cluj în preliminariile Euro, dar nu s-a ţinut de cuvânt. „A fost un control la sânge. Toate cele verificate au ieşit pozitiv, toate sistemele decurg normal. Noi suntem deschişi să găzduim orice club care plăteşte chirie sau semnează un contract cu Cluj Arena. Aşteptăm echipa naţională, mai mult ca în trecut”, a spus Radu Raţiu pentru Dolce Sport.

Primul meci care se va juca pe Cluj Arena după primirea avizului este cel dintre Universitatea Cluj și FC Bihor Oradea, programat miercuri în etapa a 13-a din Seria 2 a Ligii a 2-a.


La câteva ore după ce reprezentanţii stadionului au reuşit să obţină avizul de la pompieri, selecţionerul României, Anghel Iordănescu, a declarat că România va juca sigur cel puţin un meci în capitala Transilvaniei. „Ştiu că au existat discuţii între Federaţie şi cei de la Cluj Arena în trecut pentru un meci internaţional acolo, dar e adevărat că nu am ajuns să jucăm la Cluj. Promitem, însă, că vom veni şi la Cluj pentru că sunt mari iubitori ai fotbalului acolo şi ştim că echipa naţională este foarte iubită la Cluj”, a declarat Iordănescu, potrivit cjsport.ro.

Naționala României ar putea să joace pe Cluj Arena în cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial din Rusia, acolo unde România se află în grupă cu Polonia, Danemarca, Muntenegru, Armenia şi Kazahstan.


30.000 de locuri pentru meciurile de fotbal are Cluj Arena, stadion inaugurat în octombrie 2011. Primul eveniment găzduit de arena ardeleană a fost un concert rock susținut de germanii de la Scorpions, în fața a 45.000 de spectatori.

45 de milioane de euro a costat construcția stadionului aflat pe locul 2 în România ca mărime.


Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” Cluj (ISU) au efectuat, luni, o verificare amănunţită la stadionul de pe Someş, al doilea ca şi mărime din ţară.

Ultimele Stiri
abonare newsletter