Sport

Sala Polivalentă din Cluj, pe lista FIBA pentru desfășurarea Campionatului European de baschet masculin

Federația Română de Baschet anunța, în urmă cu o săptămână, că a aplicat pentru organizarea uneia dintre grupele Campionatului European de baschet masculin - Eurobasket 2017 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca

Aceasta ar fi pentru prima oară în istoria baschetului când un oraș din România ar putea găzduit meciurile unei faze din turneul final continental masculin.

După ce au fost studiate toate dosarele transmise la sediul FIBA, forul european de specialitatea remis, joi, anunțul oficial că cinci țări și-au depus candidatura pentru organizarea meciurilor de la Eurobasket 2017.


Potrivit anunțului FIBA, pe lista celor care și-au exprimat intenția de a organiza turneul final din 2017 se află România, Turcia, Polonia, Finlanda și Israel. Astfel, România a devenit candidată oficial la organizarea meciurilor  dintr-o grupă a Eurobasket 2017, decizia finală urmând să fie anunțată în urma ședinței Board-ului FIBA din 12 decembrie 2015.

Ședința la care vor fi analizate atât dosarele depuse de federațiile naționale de baschet din România, Turcia, Israel, Polonia și Finlanda, cât și rapoartele realizate de specialiștii FIBA în urma inspecțiilor din cele cinci țări, care vor fi programate în cursul acestei luni.


„Este  un  lucru  extraordinar ca  FIBA ne-a acceptat oficial candidatura, în premieră, a unei grupe a Campionatului European de baschet masculin - Eurobasket 2017. Este o mare provocare atât pentru baschetul românesc, dar și pentru România. Concurăm cu alte patru țări de tradiție în baschetul continental, dar suntem optimiști și sperăm să aducem Eurobasket 2017 în Sala Polivalenta din Cluj-Napoca. Așteptăm cu nerăbdare atât inspecția FIBA, cât și ședința Board-ului forului european din data de 12 decembrie”,  a  declarat Horia Păun, președintele FRB, la puțin timp după ce FIBA a realizat anunțul oficial.

Potrivit Federației Române de Baschet, inspecția vizita oficialilor FIBA va fi efectuată pe 21 noiembrie, cu ocazia meciului feminin Romania - Bosnia Herțegovina, din preliminariile Eurobasket Women 2017.

Ultimele Stiri
abonare newsletter