Sport

CFR Cluj - CSMS Iași, în Cupa României. Elevii lui Dican pot ajunge în semifinalele competiției

Echipa CFR Cluj va întâlni, în deplasare, formația CSMS Iași, în sferturile de finală ale Cupei României.

Tragerea la sorți ale partidelor din această fază a competiției au avut loc, joi, la Casa Fotbalului.

Partidele din această rundă a competiţiei sunt programate a se disputa vor avea loc în perioada 15-17 decembrie 2015, programul final urmând a fi anunţat ulterior pe site-ul FRF.


„Astăzi s-a efectuat tragerea la sorți pentru stabilirea partidelor din sferturile de finală ale Cupei României și, se pare, luăm din nou drumul Iașiului. [...] Suntem încrezători că putem să repetăm figura frumoasă din întâlnirea precedentă, din 9 septembrie, iar pentru asta trebuie să fim cu toții alături de echipă”, au transmis oficialii clubului clujean.

În partida tur din cadrul Ligii 1, CFR a fost învinsă de echipa din Iași cu scorul de 2-1, după ce în minutul 20 portarul clujenilor, Mihai Mincă, a fost eliminat.


CFR Cluj este într-o formă foarte bună după ce a înregistrat trei victorii consecutive cu Poli Timișoara (2-1), Viitorul 2 (1-0) și Steaua (2-0).

De cealaltă parte, CSMS Iași, echipa care este antrenată de Nicolo Napoli, a înregistrat două victorii și o înfrângere în ultimele trei meciuri, 0-1 cu Concordia Chiajna (în Liga 1), 2-1 tot cu Concordia Chiajna (în Cupa României) și 2-1 cu Petrolul Ploiești.


În clasamentul Ligii 1, CSMS Iași se situează pe locul 9, cu 5 victorii, 4 egaluri și 7 înfrângeri, în timp ce CFR Cluj se este doar cu o poziție mai sus, pe locul 8, cu 7 victorii, 5 egaluri și 4 înfrângeri.

Programul complet al meciurilor din sferturile de finală ale Cupei României este următorul:
FC Viitorul - Steaua Bucureşti
ACS Poli Timişoara - ASA Târgu Mureş
Dinamo Bucureşti - Astra Giurgiu
CSMS Iaşi - CFR Cluj.


Partidele din sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care meciurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării (conform art.30.6.1 din ROAF).

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă (conform art.30.9 din ROAF).

abonare newsletter