Sport

Olimpia Cluj a pierdut pe Cluj Arena în fața vicecampioanei Europei, scor final 0-6 (0-2)

Olimpia Cluj, campioana României, a fost învinsă categoric de vicecampioana Europei, Paris Saint Germain, scor 0-6 (0-2), în prima manșă a șaisprezecimilor UEFA Women’s Champions League.

Încurajate de peste 800 de suporteri, clujencele au rezitat timp de peste 30 de minute, timp în care au avut mai multe ocazii de a ajunge la poarta apărată de Kiedrzynek.

Prima incursiune periculoasă a Olimpiei în careul franțuzoaicelor a venit în minutul 22, finalizată cu un șut expediat de Corduneanu în blocajul unei jucătoare adverse. Franțuzoaicele au controlat prima repriză și au dominat tactic meciul, campioana României nereușind să iasă din jumătatea proprie.


Minutul 38 a fost cel care le-a deschis franțuzoaicelor calea pentru goluri, Anja Mittang, una dintre cele mai bune atacante din fotbalul feminin internațional, concretizând la o greșeală a apărării făcute de Corina Olar.

În minutul 43, un corner la poarta apărată de Mirela Ganea i-a permis Cristianei Rozeira să se înalțe perfect în careu și să înscrie elegant cu capul golul doi, stabilind scorul pauzei (0-2).


Paris Saint Germain s-a instalat ușor în jumătatea Olimpiei în debutul reprizei secunde, iar Cristiane a înscris cu capul dintr-un corner executat de Dahlkvist, majorând diferența la 3-0, în minutul 54.

Franțuzoaicele au înscris din nou în minutul 70 după o fază frumos construită, Anja Mittag a reușind „dubla” și care a dus scorul la 0-4. Cruz Traña a scăpat singură în careu, în minutul 79, și a șutat printre picioarele Mirelei Ganea ducând scorul la 5-0. Mia Ganea a avut o intervenție providențială în fața lui Sarr, în minutul 85. PSG a stabilit scorul final în prelungirile meciului după reușita lui Sarr, 0-6.


„Este drastică această înfrângere dar cred că scorul reflectă realitatea din teren. Din păcate am demonstrat încă o dată că nu suntem la nivelul echipelor de top din Europa. Ne-am speriat de numele adversarelor, probabil și de numele echipei. Am început jocul foarte prost și nu am reușit să ne revenim pe parcurs. Mi-aș dori să cred că nu asta este valoarea echipei și ne dorim să demonstrăm chiar de la meciul retur unde sper să realizăm un meci mult mai bun și jocul să fie mult mai curat. Cred că multe goluri le-am făcut noi cadou dar nu îmi explic lipsa de atitudine, nu am avut ritm, nu am avut personalitate de joc, am avut doar o singură ocazie de gol, cred că o singură dată am reușit să legăm mai mult de cinci pase, În condițiile astea este greu să obții ceva. Nu vreau să spun că am avut neșansa la tragerea la sorți ci dimpotrivă, ne-am dorit adversar cu nume, ne-am dorit să aducem brand la Cluj. Încă nu suntem la nivelul echipelor de top. Media la noi în echipă este de 18-19 ani. Sperăm să crească, sperăm să prindă experiență și curaj, iar anul viitor să ne luptăm altfel. Cred că singura șansă a României să ajungă la nivelul echipelor din occident este să înființă o academie pentru că avem mari lacune, la școală nu se face sport, și este foarte greu să te compari cu o echipă care are cele mai bune jucătoare din lume”, a declarat după meci antrenorul echipei Olimpia Cluj, Mirel Albon.

Următorul meci pentru Olimpia Cluj va avea loc săptămâna viitoare în capitala Franței, Paris, acesta fiind partida retur din cadrul șaisprezecimilor UEFA Women's Champions League.


Echipele de start:
Olimpia Cluj: Ganea – Corduneanu (Meluță, ’58), Giurgiu, Olar, Bortan (cpt) – Vătafu, Voicu, Bâtea, Havriștiuc – Ciolacu, Lunca (Tărășilă, ’59). Antrenor: Mirel Albon

PSG: 1. Kiedrzynek – 5. Delannoy, 8. Erika, 11. Houara D’Hommeaux, 20. Morroni – 17. Dahlkvist, 27. Seger (cpt) (Karchouni, ’83), 28. Cruz  Traña, 10. Cristiane – 18. Delie (Sarr, ’74), 29. Mittag (Horan, ’77). Antrenor: Farid Bernstiti


Arbitru principal: Azzopardi Esther (Malta)
Asistente: Angela Kyrakou (Cipru), Biljana Milanova (Macedonia)
Arbitru de rezervă: Andra Hitcaș (România)
Delegat UEFA: Elena Charina (Rusia)
Observator arbitri: Jan Fasung (Slovenia)

Cartonașe galbene: Cruz Traña (48), Houara-D’Hommeaux (64)

Ultimele Stiri
abonare newsletter