Sport

Mirel Albon, înaintea meciului cu PSG: „Ne vom bate pentru a fi surpriza acestei etape”

După înfrângerea din sezonul 2011-2012 suferită în fața echipei Olympique Lyonn, în cadrul șaisprezecimilor, și înfrângerea din sezonul 2012-2013 suferită în fața echipei Torres, în cadrul optimilor de finală din Champions League, Olimpia Cluj are din nou șansa de a dovedi că fotbalul feminin din România este destul de matur pentru a se bate cu cele mai bune echipe din Europa.

Chiar în „ajunul” partidei tur din cadrul șaisprezecimilor Women's Champions League, dintre campioana României, Olimpia Cluj, și vicecampioana Europei, Paris Saint Germain, antrenorul echipei clujene, Mirel Albon, a vorbit, într-un scurt interviu, pentru Monitorul de Cluj, despre acest meci.

Reporter: Cum credeți ca va fi meciul din această după amiază și cum vedeți echipa adversară din această etapă?


Mirel Albon: Din punctul meu de vedere, astăzi este un eveniment deosebit. Pentru noi este o provocare de a juca contra unei echipe ca și Paris Saint Germain care în acest moment este ultima finalistă a Champions League, toți au pierdut foarte greu, un gol pierdut în prelungiri. În vară au mai făcut câteva transferuri de marcă. În acest moment este selecționată mondială cu jucătoare de top din cele mai puternice selecționate de pe mapamond, au jucătoare din Brazilia, Statele Unite, Suedia, Germania și foarte multe din naționala Franței. Eu îmi doresc ca astăzi să facem un meci bun și să fim la nivelul adversarelor.

R.: Cât de important este acest meci pentru echipă?


M.A.: Este un joc pentru care merită să muncești și să te pregătești un an de zile pentru că nu toată ziua ai astfel de oportunități. Până acum am avut câteva succese în Champions League, am reușit să mai ajungem în șaisprezecimi de două ori și o dată în optimi, însă de fiecare dată am obținut calificările pe terenuri străine. Sper ca astăzi să facem un meci deosebit pe terenul propriu și să fim la nivelul adversarelor.

R.: Va fi un meci dificil?


M.A.: Dacă comparăm loturile și experiența jucătoarelor este un joc foarte dificil, însă în astfel de jocuri, printr-o mobilizare deosebită, noi avem multe jucătoare tinere și foarte tinere, sper ca entuziasmul lor și inconștiența specifică acestei vârste să le facă să nu aibă emoții și să joace la potențialul lor maxim.

R.: Care echipă, dintre Olimpia Cluj și PSG, o vedeți în cadrul optimilor de finală?


M.A.: Orice echipă își dorește să se califice, oricine își dorește să meargă cât mai departe. Este indiscutabil că prima șansă o are Paris Saint Germain însă noi ne vom bate pentru a fi surpriza acestei etape.

R.: Dat fiind faptul că este un meci de Champions League, credeți că vor veni mulți suporteri la acest meci?


M.A.: Noi sperăm să vină foarte mulți, însă vom vedea la ora jocului, s-ar putea ca timpul să nu țină cu noi și să-i țină departe de stadion. Din păcate, am fost în Franța, am văzut Franța - Brazilia, am văzut Olympique Lyonn - Paris Saint Germain și era tribuna plină, am văzut că este această cultură a sportului, am văzut că ceilalți sportivi sunt interesați de chestia asta, există comunitatea sportului în Franța, în fiecare regiune și în fiecare oraș. Deși noi ținem stindardul sportului clujean la cel mai înalt nivel încă nu toată lumea consideră că ceea ce facem noi este important.

Olimpia Cluj va disputa, joi, primul meci din cadrul șaisprezecimilor UEFA Women's Champions League în fața vicecampioanei Paris Saint Germain. Partida dintre cele două va avea loc pe Cluj Arena, de la ora 17:00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter