Sport

Revine Tade la CFR Cluj? Becali a anunțat că-l dă gratis

Jucătorii Tade şi Tahar vor fi cedaţi gratis, iar preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, şi contabilul clubului vor avea salariile înjumătăţite, de la 10.000 la 5.000 de euro, după înfrângerea suferită de Steaua, scor 0-3, în meciul cu Rosenborg, a anunţat finanţatorul Gigi Becali.

Patronul FC Steaua a declarat că ar ceda echipa, dar nu are cui, pentru că nimeni nu vrea să asigure cheltuielile de un milion de euro pe lună. El spune că în conturile clubului mai sunt şapte milioane de euro, sumă ce ajunge la zece milioane cu drepturile de televizare ale meciurilor din Liga I. Cu aceşti bani, clubul poate supravieţui un an.
„La 2-0 credeam, la 3-0 nu mai cred (n.r. - în calificare). Deja l-am sunat pe Vali (n.r. - Argăseală), mâine să vină cu salariile şi cine vrea să vină să o ia (n.r. - echipa), să dea milionul că eu nu mai vreau să dau un milion de euro pe lună. Nu mai pot şi gata. O cedez, dar o ia cineva? Dacă o dau, o dau cu o condiţie, ca jucătorii care mai sunt, dacă e să-i vând, să iau eu banii pe jucători, ca să-mi scot banii. Cine este idiotul care să scoată un milion? În primul rând trebui să-l aibă şi în al doilea rând trebuie să-l şi dea, să fie şi prost, ca dai foc la un milion pe lună”, a declarat Becali, la Sport.ro.

Jucătorii şi angajaţii clubului vor suporta măsurile luate de Gigi Becali, pentru redresarea financiară a grupării.
„Tade liber, Tahar liber. Vedem ce mai dăm liber, vedem ce salarii avem, ce putem să tăiem, tăiem, ca să putem trăi din alea şapte milioane pe care le mai am, am şapte milioane în cont. Alea şapte milioane, cu ce mai luăm, cu ce nu ştiu ce, mai putem să stăm un an, cu ce mai avem de luat de la televizare, de la alea. Şi gata! Ca să pot să trăiesc anul acesta. I-am spus lui Vali: «Tade, te rog frumos.. ». Domne, cică să luăm 50.000 pe el. «Nu vreau să iau. Dacă dă cineva 50.000 pe el, eu nu vreau banii, vreau gratis să-l dai». Dacă mingea nu o bagi de la doi metri în poartă, cu capul din cinci metri nu o bagi, ce să fac cu tine? I-am zis Tahar. E prea firav, de ce să-i dau banii ăia? Sunt vreo trei jucători la care pot renunţa, ca să scădem salariile. O să le micşorez salariile şi lor, că au zece mii, nu mai pot să aibă zece mii, cinci mii... Contabilul-şef zece mii, ia cinci mii, Argăseală zece mii, cinci mii şi el, toţi ăia de la club de pe acolo, care au trei mii, o mie, cei cu cinci mii, trei mii. La jucători nu am ce le face că au contracte, dar le dau drumul liber, ca să scap de salariile lor. Şi o să încerc să o mai ţin un an, că campionatul nu e problemă, îl iau la pas. Eu sunt vinovatul, eu l-am adus pe Tade. Mirel l-a adus pe Hamroun şi eu zic că e cea mai bună alegere, cel mai bun dintre toţi. Eu îmi asum transferurile, le-am făcut şi cu asta basta! Eu trebuie să iau nişte măsuri ca să mai lupt încă un an pentru că eu bani de la mine nu mai dau. Trebuie să câştigăm campionatul şi să încercăm forţarea în Liga Campionilor, dar eu nu mai cred în Liga Campionilor, pentru că toate campioanele din ţările slab dezvoltate în fotbal investesc, pentru că este miza asta de bani de 25-30 de milioane. Joci trei tururi şi e greu. Dacă nu o să se ia nişte măsuri de relaxare fiscală, cred că mă retrag. Pentru că nu cred că ne mai putem califica în Liga Campionilor. Dacă nu ptem să ne calificăm, nu putem să rezistăm financiar, iar eu bani de la mine, de la fetele mele, nu mai dau. Asta e toată strategia şi toată filozofia Stelei. Eu bani de la mine nu mai vreau să dau! Eu dau echipa la suporteri, la Armată, o bag în insolvenţă şi o las”, a explicat Becali.


Tot pentru redresarea financiară, Becali se gândeşte să vândă jucători, Varela având o ofertă de trei milioane de euro. „Pe cine să vinzi? Singura ofertă ce am văzut eu este Stanciu, poate Popa un milion - am cerut două milioane, nu vrea să dea nimeni. Chipciu, care zic eu dacă joacă la echipa naţională poţi să iei trei-patru milioane, dar trebuie să dai un milion la Braşov, şi Varela, care trei milioane am avut pe el şi nu am vrut să-l dau, dar până la urmă cred că-l dau şi încep să fac bani şi cu asta, basta”, a adăugat Becali.

El a lăsat să se înţeleagă că a greşit când a mizat pe jucători străini, încălcându-şi principiul de a transfera numai fotbalişti români: "Am făcut o greşeală, dar nu mai spun că se interpretează şi mai sunt şi legi de-astea şi după aia am alte probleme. Am făcut o greşeală care nu trebuia să o fac, am mers pe nişte principii, cu jucători români şi după aia am încălcat principiile şi nu e bine să calci pe principii".


Formaţia Steaua a fost învinsă, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 3-0 (0-0), de echipa norvegiană Rosenborg, în prima manşă a play-off-ului Ligii Europa. Golurile au fost marcate de Mikkelsen '61, Helland '67 şi Jensen '90+3.

Partida retur este programată în 27 august, la ora 21.00, la Trondheim.

Ultimele Stiri
abonare newsletter