Sport

Reprezentanți sportivi din Cluj și din provincia chineză Shandong au semnat un contract pentru sprijinirea sportului de performanță

Directorul centrului de pregătire sportivă din provincia chineză Shandong, Li Weicheng, a semnat, vineri, la Cluj un protocol de colaborare cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Cluj reprezentat de Răzvan Sotiriu, director executiv al Direcţiei Judeţene Pentru Sport şi Tineret Cluj, scopul principal fiind acela de a face schimburi de experiență între antrenori.

Cele două instituții au semnat un protocol de colaborare pe linie sportivă, protocol ce prevede relocarea unor antrenori și sportivi români în China, pentru a contribui la dezvoltarea unor discipline sportive mai puțin populare în Republica Chineză. Parteneriatul vizează sportul de performanță, iar colaborarea va avea loc pentru mai multe discipline sportive, cum ar fi: volei, handbal, baschet, fotbal masculin, fotbal feminin, gimnastică, scrimă, tenis de masă, șah și altele.

Chinezii au răspuns întrebărilor reprezentanțiilor secțiilor și cluburilor sportive clujene despre infrastructura sportivă din China, despre structura competițiilor și felul cum vor aborda acest parteneriat româno-chinez.
„Sper ca acest protocol să genereze proiecte viabile în folosul sportivilor, antrenorilor, atât clujeni cât și chinezi.”, a declarat directorul executiv al DJST Cluj, Răzvan Sotiriu.


„Avem un plan pe termen lung pentru secțiile scrimă și gimnastică. Cunoaștem foarte bine că România este o țară puternică la categoria gimnastică. Echipa de gimnastică a României este una extraordinară. Aveți foști gimnaști foarte buni și apreciați ca Nadia Comăneci, Cătălina Ponor sau Sandra Izbașa. România este o țară extraordinară a gimnasticii și avem foarte multe de învățat de la voi”, a declarat reprezentantul delegației chineze.

Delegația chineză a vizitat Sala Polivalentă, Cluj Arena și Sala Sporturilor „Horia Demian” și au rămas impresionați de condițiile găsite, după care se vor deplasa la Deva pentru a oferi echipamente de ultimă generație gimnastelor de la Centrul Olimpic.

Ultimele Stiri
abonare newsletter