Sport

Extrema de forță Karamo Jawara este noul jucător al echipei U-BT

Născut în 1991 în Suedia, dar cu cetățenie norvegiană, Karamo este proaspăt absolvent al Universității North Carolina Central, jucând pentru „Eagles” în NCAA în ultimele patru sezoane.

În 2013, Karamo a participat la Universiadă, apărând culorile Norvegiei, ocazie cu care a evoluat în opt meciuri (8.4 puncte, 7.6 rec., 2.5 pase decisive pe meci), ocupând la finalul competiției locul al 13-lea.

De asemenea, Karamo a fost cel mai bun marcator al echipei U20 a Norvegiei în 2011, la Campionatele Europene, reușind 16,9 puncte și opt recuperări pe meci, alături de care contabilizat și 2.4 intercepții pe meci. De altfel, norvegianul a fost căpitanul echipei sale, fiind desemnat MVP la mai multe competiții destinate juniorilor U18 și U20.


Antrenorul echipei U-BT, Marcel Țenter, a declarat că speră ca acest transper să aducă aport fizic echipei sub panou. „Karamo Jawara este un jucător polivalent, care, prin energia și talentul lui, sperăm că va aduce un aport fizic deosebit echipei, completând astfel poziția 4”, a spus antrenorul echipei U-BT.

Norvegianul măsoara 2.04 metri înălțime și are 107 kilograme, iar în ultimul sezon a evoluat timp de 33 de minute în medie pe meci, având 7.6 puncte, 6.4 recuperări și 2.3 pase decisive, cifre care l-au propulsat în a doua echipă ideală a diviziei Mid East Athletic Conference. Echipa sa a câștigat de altfel divizia, calificandu-se la turneul NCAA.

Ultimele Stiri
abonare newsletter