Sport

UBB, vicecampioană naţională la fotbal - GALERIE FOTO

Echipa de fotbal a Universităţii Babeş-Bolyai s-a clasat pe locul II la Turneul final al Campionatului Naţional Universitar de Fotbal, desfăşurat în perioada 18 - 20 iunie, la Timişoara.

La ediţia în cadrul căreia UBB şi-a adjudecat titlul de vicecampioană au fost înscrise 20 de universități din toată țara, studenţii-fotbalişti fiind premiaţi chiar de către președintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Antrenorul echipei, conf. univ. dr. Septimiu Ormenişan, din cadrul Facultărţii de Educaţie Fizică şi Sport a UBB, a fost, la rândul său, premiat de către directorul Federației Sportului Școlar și Universitar, cu „Diploma de Excelență” pentru implicarea și dezvoltarea activității sportive la nivel universitar.


În urma meciurilor de calificare, echipa UBB a obţinut locul I în grupa din care au mai făcut parte echipele Universitatea Tehnică din Cluj şi Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureş.

La turneul final de la Timişoara, UBB a fost inclusă în Grupa B, alături de Universitatea Politehnica București și Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, rezultatele meciurilor disputate fiind următoarele:


UBB Cluj – Universitatea Politehnica Bucureşti 3-0 (Marcatori: Vasilichi, Calcan, Vălean)

Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu - UBB Cluj 0-1 (Marcator: Medrea)


Rezultatul meciului final (Universitatea “Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu – UBB Cluj: 4-0) a plasat echipa UBB pe locul II al Campionatului Naţional Universitar.

Lotul echipei UBB Cluj a fost alcătuit din: Florin Timiş, Paul Halas, Paul Rahovean, Cristian Coroian, Cristian Onişor, Bogdan Mariş, Horaţiu Popa, Alexandru Medrea, Andrei Bene, Andreias Calcan (component al echipei Universitatea Cluj), Răzvan Vaida, Sorin Acatrinei, Bogdan Roiu, Andrei Vasilichi, Crăciun Vălean, Ionuţ Tiran, Narcis Bodocan.


În cursul acestui an universitar, echipa de fotbal a UBB a mai obţinut locul I la Turneul Internaţional de Fotbal de la Roma şi locul II la Turneul Internaţional de Fotbal de la Bogazic (Turcia).

Etichete: fotbal ubb cluj
abonare newsletter