Sport

Filip Adamovic este al doilea transfer pentru U-BT Cluj din această vară

U-Banca Transilvania a perfectat și al doilea transfer din această vară, un bosniac fiind transferat de la rivala din play-off, BC Mureș Târgu Mureș.

Conducerea clubului U-Mobitelco a anunțat astăzi, pe site-ul oficial, prefectarea transferului fundașul bosniac Filip Adamovic.

Antrenorul principal al echipei clujene, Marcel Țenter, a declarat că acest transfer este ceea ce căuta el de mult timp, un „point guard cerebral”. „Am fost în căutarea unui point guard cerebral și ne bucurăm că l-am găsit în persoana lui Filip Adamovic. Începem un nou proiect pentru următorii doi ani, ne putem mari speranțe îl el și în nucleul de jucători pe care îl vom forma la U-Banca Transilvania”, a declarat Marcel Țenter.


Președintele executiv al clubului U-Mobitelco, Mircea Cristescu, speră să aducă mai mulți jucători care și-au dovedit valoarea în campionatul românesc pentru a putea face o echipă mai unită și mai puternică pentru play-off. „Ne bucurăm mult că ca am reușit acest tranfer pentru că Filip Adamovic a dovedit în ultimii ani că este un conducător de joc cerebral, care știe să își conducă echipa către victorii și către finale. Începem construcția unei echipe puternice, care sperăm să nu ne mai lase gustul amar din sezonul trecut. Chiar dacă sezonul trecut am avut jucători valoroși în lot, din păcate nu am reușit să închegăm o echipă puternică în play-off. De aceea, încercăm pentru noua structură a echipei, care sperăm să se închege în unul sau poate 2-3 ani, să aducem jucători care și-au dovedit valoarea în campionatul României”, a afirmat Cristescu.

Filip Adamovic are 26 de ani, este născut la Gradiska în Bosnia-Hertegovina și are ambele naționalități, bosniacă și sârbă. Are 1,81 metri înălțime, 75 de kilograme și evolueaza pe postul de fundaș.


Are în palmares un titlu de campion în Bosnia (2013 cu Igokea), două Cupe ale Bosniei (2007 și 2013, ambele cu Igokea), două titluri de campion național al României (2013, 2014 - CSU Ploiești), dar a jucat și în Final Four-ul Ligii Adriatice, precum și pentru naționala Bosniei-Hertegovina (2013-2014).

Pentru Filip Adamovic, U-BT este a treia echipă pentru care va evolua în România, după BC Mureș Târgu Mureș și CSU Asesoft Ploiești.


Pentru U-BT este al doilea transfer perfectat al verii, după aducerea la club al lui Andrei Kalnichenko, care speră ca până la începutul campionatului să dobândească cetățenia română.

Ultimele Stiri
abonare newsletter