Sport

Andrei Mandache pleacă de la U-BT 150km mai la vest

Unul dintre jucătorii care și-au adus o contribuție foarte importantă în sezonul trecut, Andrei Mandache nu va mai face parte din lotul echipei U-Banca Transilvania în sezonul următor. Decizia a fost luată de comun acord între staff-ul tehnic al echipei și jucător.

Clubul clujean a anunțat miercuri dimineața că Andrei Mandache va pleaca de la echipa la care a evoluat în sezonul anterior, acesta găsindu-și deja o echipă din apropiere la care să joace.

Antrenorul echipei U-Banca Transilvania, Marceș Țenter, a declarat că conducerea clubului a decis o altă strategie pentru sezonul următor în care să implice mai mult jucătorii tineri, acest lucru fiind ceea ce l-a nemulțumit pe jucătorul clujean. „Staff-ul tehnic, împreună cu conducerea clubului, am hotărât să dăm mai mult credit juniorilor și jucătorilor tineri din cadrului clubului. Ne dorim să îi acordăm mai multe minute de joc lui Nandor Kuti, dar nu numai lui. Dorim să îi încurajăm și să îi susținem, astfel, pe numeroșii juniori ai clubului nostru, rolul lor va fi mult mai mare decât până acum”, a declarat Marcel Țenter.


Andrei Mandache spune că deși și-a dorit foarte mult să joace la echipa clujeană, faptul că se va pune mult mai mult accent pe juniori la determinat să se gândească la o altă echipă. „Acest sezon pe care l-am petrecut alături de U-Banca Transilvania a fost unul foarte interesant din multe puncte de vedere. Primul ar fi că am jucat pentru o echipă la care eu mi-am dorit să ajung de ceva vreme, pe de altă parte m-am întors ”acasă”, pentru că copilăria mi-am petrecut-o în Cluj, în cartierul Mănăștur. Sezonul acesta a fost unul cu multe urcușuri și coborâșuri, sezon care din păcate s-a terminat prematur din punctul meu de vedere. Atât eu, cât și familia mea ne-am simțit foarte bine la Cluj. Orașul și oamenii sunt foarte calzi și prietenoși și ne-au creat un confort extraordinar. În urma unei discuții cu cei din conducerea clubului, mi-a fost prezentat un proiect pentru sezonul următor în care rolul meu era mult mai mic față de cel pe care l-am avut sezonul trecut. Prin urmare, decizia mea a fost să îmi continui cariera în altă parte”, a spus Andrei Mandache.

Potrivit site-ului 24secunde.ro, CSM-U Oradea a anunțat legitimarea lui Andrei Mandache în cursul serii de marți. Sportivul originar din Arad, în vârstă de 28 ani, a parafat un acord pe următorii doi ani cu formația roș-albastră.


Jucător de pozițiile 1-2, component al echipei naționale a României, Andrei Mandache a avut în sezonul trecut medii statistice de 8.1 puncte, 2.3 recuperări, 1.4 pase decisive și 7.1 la eficiență, cu 0.8 la +/-.

Ultimele Stiri
abonare newsletter