Sport

Universitatea pierde două puncte după ce 85 de minute a avut victoria în mână

Universitatea Cluj a remizat în fața formației Gaz Metan Mediaș, scor 1-1, după ce aproape tot meciul a condus.

Echipa Universitatea Cluj a terminat la egalitate, ieri seară, pe Cluj Arena, scor 1-1 (1-0), cu formaţia Gaz Metan Mediaş, într-un meci din etapa a XXX-a a Ligii I.

Echipa oaspete a dat lovitura în meciul cu Gaz Metan Mediaș încă din minutul 3 când Vlad Morar a apărut excelent la finalizare, la pasa centrată de Justin Mengolo, și l-a învins pe Pleșca. Până la finalul meciului ambele echipe au avut ocazii la cele două porți apărate de Veselovsky (”U” Cluj) și Pleșca (Mediaș).


Pe finalul meciului, în minutul 85, Llulaku a readus egalitatea pe tabela de marcaj după ce a transformat o lovitură de pedeapsă la hențul penibil comis de Bambara care a atins mingea în careu cu mâna iar arbitrul Alexandru Tudor a dictat penalty.

Antrenorul Universității Cluj este dezamăgit de hențul făcut de Bambara, despre care spune că este o problemă tehnică, și speră totuși ca echipa să ajungă pe locul 12 pentru a se salva, cu ajutorul celorlalte echipe din campionat. „Meritam să câștigăm, din păcate a fost o greșeală tehnică care nu ar fi trebuit să se întâmple. Cred că 85 de minute am controlat meciul din punct de vedere tactic. Noi am avut un gol frumos și puteam să mai marcăm. Până la urmă s-a terminat și vom vedea ce va fi exact în campionat. Ideal era să fie o victorie dar până la urmă este o remiză, este un punct luat. Ținta noastră este locul 12 pentru că dacă CFR își va lua punctele înapoi va trebui să ajungem acolo pentru a scăpa de la retrogradare”, a declarat Adrian Falub.


Acest scor de egalitate nu ajută niciuna dintre echipe, ambele rămânând în aceeași situație, în clasament, ca la începutul meciului, la duel pentru prima poziție a listei rotrogadării.

Pentru “U” Cluj şi Gaz Metan, meciul direct a fost ca un ”purgatoriu”. O etapă decisivă între „paradisul” Ligii I şi „infernul” Ligii a II-a.


Echipele de start:
Universitatea Cluj: Veselevosky - Jovanovici, Skvorc, Munteanu, Bambara - Cristocea (R. Costin '60), Lungu - Nuno Viveiros (Calcan '90+1), Ceppelini, Mengolo - Morar (Lemnaru '88). Antrenor: Adrian Falub.

Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Zaharia, Muth, Abrudan (R. Avram '79), Buzean (C. Petre '61) - Elton, Tahar - Muntean, Curtean (Figliomeni '70), Llullaku - D. Roman. Antrenor: Ion Balaur.


Cartonaşe galbene: Morar '73, Skvorc '77, Bamabra '84, Jovanovici '90+3 / Curtean '43, C. Petre '78, Zaharia '90, Figliomeni '90+1.

Arbitri: Alexandru Tudor (central) - Aurel Oniţă, Mircea Orbuleţ (asistenţi) - Denis Haidiner (rezervă).


Observatori: Adrian Vidan, Aurel Beldeanu.

abonare newsletter