Sport

Clujenii, campioni naționali la floretă

CS Universitatea Cluj-Napoca a câștigat titlul de campioană națională la floretă masculin pe echipe, marți, în Sala de Scrimă Floreasca din București, cu șase victorii din tot atâtea meciuri.

Clujenii, care câștigaseră luni și titlul național la individual masculin, prin Radu Dărăban, i-au mai avut în componență și pe vicecampionul Bogdan Dascălu, Szabolcs File și Gerard Tuzhanyi, potrivit site-ului Federației Române de Scrimă.

Clubul Sportiv Universitatea Cluj a participat cu cei cinci sportivi la Campionatul Național de seniori individual floretă masculin, unde a reușit performanța istorică de a ocupa întreg podiumul competiției. Prima treaptă a podiumului a fost ocupată de Radu Dăraban, urmat de Bogdan Dascălu și de Gerard Tuzhani.


Campionul național de anul trecut Radu Dărăban a reușit să-și păstreze titlul, după ce a trecut de colegii săi Tuzhani, în semifinală și Dascălu, în finală.

„Eu mă așteptam să câștig medalia de aur, însă o surpriză neașteptată a venit de la colegii mei care au tras tare și au reușit să completeze podiumul”, a declarat campionul național Radu Dărăban.


Locul secund a fost ocupat de CSU Poli Timișoara (Teofil Moisuc, Valentin Niță, Virgil Sălișcan, Iulian Teacă), podiumul fiind completat de CSA Steaua București (Cristian Cândescu, Alexandru Georgescu, Vlad Porușniuc, Silviu Roșu).

La Campionatele Naționale au participat 30 de sportivi de la cluburi din Timișoara, Satu Mare, Cluj-Napoca, București, Rm. Vâlcea și Ploiești.

Ultimele Stiri
abonare newsletter