Sport

Participanți din 22 de țări sunt așteptați la startul Maratonului Internațional ”AROBS” Cluj-Napoca

Cea de-a cincea a ediție a Maratonului Internațional AROBS le propune alergătorilor amatori și profesioniști trei probe tehnice și doua cros-uri.

Duminică, peste 3.500 de atleți amatori și profesioniști de pe tot globul sunt așteptați la Cluj-Napoca să participe la cel mai mare concurs de alergare din Transilvania.

Programul include încălziri animate de instructori de fitness, muzică live și atmosfera întreținută pe parcursul probelor de un MC dedicat, promoții și momente de divertisment, festivitate de premiere, pasta party și multe surprize.


Noutatea din acest an sunt ambasadorii care vor scoate la licitație, pentru un centru de copii, tricourile cu care vor alerga. Printre ei fac parte piloții Napoca Rally Academy, dar și sportivi din Cluj-Napoca.
„Ne dorim să-i facem pe clujeni să înțeleagă că sportul îți dezvoltă niște abilități care te ajută în viață și în carieră. Acesta a fost practic punctul de pornire al campaniei inițiate de AROBS - ‘Be Great - Inspire others to follow you’ - campanie la care au participat 15 ambasadori și oameni din diverse domenii. Campania noastră se va încheia cu o licitație a tricourilor ambasadorilor, iar toate fondurile strânse vor fi donate Asociației ‘Claudia Safta’ și sperăm la o sumă cât mai consistentă pentru a sprijini acești copii cu insuficiență renală”, a declarat Patricia Fedorenco, PR Manager AROBS Transilvania Software.

Horaţiu Morar, organizator din partea Asociaţiei sportive Runners Cluj, a declarat că startul şi finish-ul vor avea loc pe stadionul Cluj Arena, iar traseul probelor va fi prin centrul municipiului Cluj-Napoca şi prin cartierul Grigorescu.
„De la această ediție aniversară ne așteptăm la multă lume. Sperăm că va fi și o atmosferă cât mai plăcută creată atât de noi ca și organizatori prin cele opt puncte de sonorizare pe traseu. Ne așteptăm la peste 3500 de participanți din țară și din străinătate. S-au înscris alergători din 22 de țări. În fiecare an au fost alergători profesioniști și probabil și valoarea premiilor de anul acesta, care depăsește 10.000 de euro, acest lucru a atras elita alergătorilor din regiune. Vor participa trei kenyeni și o kenyancă. Sper ca șoferii să fie mai indulgenți și anul acesta pentru că acest eveniment ar trebui să creeze atât o experiență pentru noi, cât și pentru public”, a declarat președintele Runners Club, Horațiu Morar.


Potrivit acestuia, cel mai în vârstă participant va fi Gheorghe Moşion din Arad în vârstă de 82 de ani.

Maratonul Internaţional Cluj Napoca cuprinde cinci probe: maraton - 42,195 kilometri, semimaraton - 21,0975 kilometri, maraton ştafetă - 4 x 10,55 kilometri, crosul popular de 6 kilometri şi un cros pentru copii cu o lungime de doi kilometri.


Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca este o competiție sportivă cu un nivel tehnic ridicat, dedicată comunității sportive internaționale. Gândit de la prima ediție că o manifestare sportivă menită să reunească într-o competiție deschisă alergători profesioniști și amatori din țara și străinătate, maratonul a devenit un eveniment simbol care definește orașul Cluj-Napoca că oraș sportiv european. Maratonul Internațional AROBS Cluj-Napoca face parte din programul de evenimente sportive organizate sub egidă Runners Club în 2015, prin care asociația promovează în rândul publicului larg un mod de viață sănătos prin practicarea alergării sportive.

Programul competiției

Sâmbătă 18 aprilie 2015:
Interval 11:00 – 19:00. Ridicare kituri de concurs de la Cluj Arena și înscrieri la Crosul BT și Cursa Copiilor Cora;
Interval 12:00 – 18:00. Pasta Party, în restaurantul de la Cluj Arena, etaj 2.
Kitul fiecărui participant va conține: tricoul oficial, chipul de cronometrare, sacul de echipament, numărul concurs, 1 produs Isostar, 1 produs Rexona, 1 produs illy, cadouri din partea sponsorilor, 1 voucher de acces la Pasta Party, acces la garderobă, puncte de revitalizare, medalie la sosire, diplomă online.
Duminică 19 aprilie 2015:
Ora 07:00 – 08:00 Ridicare kituri de concurs de la Cluj Arena și înscrieri la Crosul BT și Cursa Copiilor Cora;
Desfășurare concurs
Ora 09:15 – START Maraton AROBS, Semimaraton Hervis și Maraton Stafetă Autoworld.
Ora 13:00 – Festivitate de premiere
Ora 13:15 – START Cursa Copiilor Cora
Ora 13:45 – START Crosul BT
Ora 14:30 – Festivitate de premiere Crosul BT


Traseul competiției

Traseu Maraton, Semimaraton, Maraton Ștafetă:
START: Cluj Arena – Splaiul Independenței – strada G.Coșbuc – strada Cardinal I.Hosu – strada E Isac – strada Gh. Șincai – strada Napoca – bulevardul Eroilor – întoarcere – bulevardul Eroilor – strada Napoca – strada Gh Șincai- strada E. Isac – strada Cardinal I Hosu- strada G. Coșbuc – Splaiul Independenței – strada Barițiu- întoarcere – strada G. Barițiu- Splaiul Independenței – Pod Napoca – strada 1 Decembrie 1918 – întoarcere – strada 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – Splaiul Independenței – Cluj Arena – SOSIRE.
Traseul măsoară 10,55 km și va fi parcurs o dată de fiecare membru al ștafetei, de 2 ori de către semimaratonisti și de 4 ori de alergătorii de la maraton. Pe traseu vor fi plasate 3 puncte de hidratare: strada Eroilor (la aprox. km 3), Splaiul Independenței (la aprox. km 5,5) și pe str 1 Decembrie 1918 (la aprox. km 8), iar la final vă oferim la punctul de revitalizare (apă, Isostar, iaurt, fructe) și masaj, cu ajutorul celor 10 kinetoterapeuți care vor avea grijă de picioarele voastre.
Toalete ecologice vor exista în zona punctului 3 de hidratare (la km 8,5). De asemenea sunt disponibile cele 2 toalete publice aflata la capetele Parcului Central (la 5 metri de zona de alergare).
Traseu Crosul BT:
START: Cluj Arena – Splaiul Independenței – strada G.Cosbuc – strada Cardinal I. Hossu – strada G. Barițiu – întoarcere – str. G. Barițiu – Splaiul Independenței – Pod Napoca – str. 1 Decembrie 1918 – întoarcere – str. 1 Decembrie 1918 – Pod Garibaldi – Splaiul Independenței – Cluj Arena – SOSIRE. (Traseul măsoară 6 km.)
Traseu Cursa Copiilor Cora:
START: Cluj Arena – ieșire pe poarta principală a competiției, direct de pe stadion, se continuă alergarea în zona pietonală, se înconjoară Sala Polivalentă și se intră pe stadion pe aceeasi poartă prin care s-a ieșit – SOSIRE. Traseul măsoară aproximativ 1,5 km, startul și sosirea sunt în același loc.
Accesul în zona de start la Crosul BT și Cursa Copiilor Cora se va face prin intrarea dinspre parcul pentru copii.


abonare newsletter