Sport

Magia pașilor de dans revine în Sala Sporturilor „Horia Demian”

Pentru a doua oară în istoria sa, Crystal Dance Cluj și Federația Română de Dans Sportiv, împreună cu Ministerul Tineretului şi Sportului, organizează, în zilele de 28 februarie și 1 martie, ediţia 2015 a Campionatului Naţional de Dans Sportiv.

Club organizator a încearcă să aducă în fața publicului clujean pe cei mai buni dansatori din România. La această competiție națională și-au anunțat deja participarea peste de 800 de perechi care vor evolua pe parchetul special instalat în spațiul de joc al Sălii Sporturilor „Horia Demian”.

Titlurile naţionale se vor acorda pe categoriile de vârstă 6-9, 10-11, 12-13, 14-15, 16-18, 19-34 şi peste 35 de ani (seniori), atât la secţiunea standard, cât şi latino. Iar cum perechile campioane și cele clasate pe locul secund vor alcătui lotul lărgit al României în vederea participării la Campionatele Mondiale, lupta se anunță una crâncenă. Orele de început ale celor trei reuniuni zilnice ale Campionatelor Naționale sunt 11, 14:30 (calificări) și 19:30 (finale).


Conform uzanţelor din ultimii ani, arbitrajul Campionatul Național va fi asigurat şi de această dată de reputaţi specialişti de peste hotare, lista acestora urmând să se definitiveze în următoarele zile. Ceea ce se știe însă este numele preşedintelui juriului, Cristian Parnescu, și cel al observatorului federal, Costinel Mihaiu. Vor veghea la bunul mers al competiției doi directori de concurs, bucureșteanul Gheorghe Răducan și sătmăreanul Varga Ottó. Secretariatul va fi asigurat de un trio sudat în ultimii ani, Alin Miron (Turda), Adina Răducan (București) și Elena Răuţă (București). Cuplu consacrat și în ceea ce-i privește pe prezentatori, bucureșteanca Melania Istrate și clujeanul Cristian Grindean.

Deschidere oficială va avea loc sâmbătă seara, când pe ringul de dans vor putea fi admirați 400 de copii de la clubul organizator. Biletul de intrare pentru public costă 25 lei, în rest accesul în sală se va face pe baza invitațiilor acordate de organizatori.


„Alegerea Clujului ca gazdă a celei mai importante competiții naționale a dansului sportiv nu a fost una întâmplătoare din cel puțin două motive. Primul ar fi experiența dobândită cu ocazia organizării ediției din 2013 a „naționalelor”, o ediție care a întrunit numai aprecieri pozitive din partea tuturor participanților, începând cu competitorii și încheind cu oficialii. Desigur, în luarea deciziei a contat și imensa onoare revenită Clujului prin alegerea sa drept Capitală Europeană a Tineretului pentru anul 2015. Faptul că orașul de sub Feleac a fost din nou alesul federației de specialitate vine ca o recunoaștere a valorii școlii clujene de dans, Crystal Dance fiind clubul cu cele mai bune rezultate pe plan național din județul Cluj. Într-un moment în care dansul sportiv românesc se mândreşte cu titluri mondiale atât la secțiunea latino cât şi la cea standard, locuri secunde la „europene” și perechi medaliate la cele mai prestigioase concursuri din lume, certitudinea celor 1500 de copii ai „Familiei Crystal Dance” nu poate decât să bucure prin perspectiva asigurării unei baze de selecție superioare, garant al excelentelor rezultate ale anilor ce urmează”, au declarat organizatorii competiției.

Așadar în ultima zi a lui Făurar și prima a lui Germănar, poftiți la dans!

Ultimele Stiri
abonare newsletter