Sport

Decizii drastice luate de LPF: jucătorii din statele non-UE sunt primiți doar dacă au măcar trei selecții la naționale

Adunarea Generală a LPF a adoptat mai multe modificări ale regulamentului, care urmează să fie înaintate Comitetului Executiv al FRF, una dintre acestea făcând referire la interzicerea legitimării de jucători extracomunitari fără minimum trei selecţii la echipele naţionale.

Noul pachet de măsuri prin care LPF doreşte încurajarea formării jucătorilor la nivel naţional urmează să fie înaintat spre aprobare Comitetului Executiv al FRF, aplicarea acestuia fiind programată pentru returul sezonului 2016-2017 al Ligii I. „Au fost votate mai multe măsuri prin care să fie încurajată formarea jucătorilor la nivel naţional. În ceea ce priveşte jucătorii din afara UE avem o propunere. La nivelul Ligii I avem nevoie doar de vedete şi ca atare se va putea legitima un jucător non-UE numai dacă acela în sezonul anterior legitimării a fost convocat la echipa naţională de cel puţin trei ori, pe categorii de vârstă, bineînţeles”, a declarat secretarul general al LPF, Justin Ştefan.

El a menţionat că grupările nu vor putea avea un lot mai mare de 25 de jucători. „Plecând de la regulile UEFA, peste un sezon şi jumătate devine obligatoriu ca numărul maxim de jucători din lotul unei echipe să fie de 25, la fel ca în competiţiile UEFA şi alte campionate europene importante. De asemenea, devine obligatoriu ca în lotul de 25 de jucători fiecare echipă să aibă patru jucători formaţi la nivel naţional (n.r. - jucători care au fost legitimaţi la cluburi afiliate la FRF pe intervalul de vârstă 15-21 de ani) şi patru la nivel local (n.r. - jucători care în intervalul de vârstă 15-21 de ani au fost legitimaţi la clubul actual pentru trei sezoane sau 36 de luni). Aceste reguli sunt aprobate şi se vor aplica din returul ediţiei 2016-2017. Propunerea va fi înaintată către FRF şi apoi introdusă în regulamentul Ligii I”, a explicat Justin Ştefan.


LPF va implementa şi un sistem prin care va încerca să limiteze cheltuielile cluburilor cu salariile jucătorilor şi indemnizaţiile de transfer. „Până la finalul acestui sezon urmează să implementăm un sistem de management al costurilor, care vine în întâmpinarea fair-play-ului financiar ce intră în vigoare din sezonul viitor la FRF. Aşa că până la sfârşitul ediţiei de campionat vom culege date, iar în vară vom propune într-o Adunare Generală acest sistem de management al costurilor ce urmăreşte să limiteze cheltuielile excesive pe care cluburile le-ar putea face cu salariile jucătorilor şi cu indemnizaţiile de transfer”, a adăugat secretarul general.

Ultimele Stiri
abonare newsletter