Sport

Ionuț Rada a ajuns la echipa din Italia. La plecarea din Cluj acesta a izbucnit în lacrimi

Fostul jucătorul al echipei CFR Cluj, Ionuț Rada a fost prezentat oficial de echipa italiană AS Bari, care evoluează în Seria B.

În vârstă de 32 de ani, fundașul român transferat astăzi de la echipa din Gruia, va purta numărul 6 la noua sa echipă.

Rada va fi coechipier la formația din Serie B cu un alt român, Adrian Stoian, împrumutat aici de Chievo. Potrivit DigiSport, directorul sportiv al formației din sudul Italiei este Răzvan Zamfir, fostul director executiv la CFR și este cel care a solicitat aducerea lui Rada.


Bari ocupă locul 16 în Serie B, cu 26 de puncte, 5 mai multe față de prima echipă care ocupă loc retrogradabil.

Pentru Rada, este a doua experiență din carieră într-un campionat străin, în 2012 el jucând 15 partide în Germania, la Karlsruher. A mai evoluat la Universitatea Criova, Rocar, Rapid, Național, Steaua și CS Otopeni.


La plecarea de la clubul din Cluj, stoperul a izbucnit în lacrimi declarând că își dorea foarte mult să se retragă la aici. „Am venit să-mi iau toate lucrurile. Mă doare sufletul. Chiar îmi doream să mă retrag de aici, m-am ataşat de acest club parcă mai mult decât de oricare altul. Bari a insistat foarte mult, cei de la CFR mă întrebau zilnic dacă m-am hotărât. Am discutat cu familia şi, în cele din urmă, am luat această decizie. Sper ca şi prin plecarea mea lucrurile să intre pe un făgaş normal la CFR. Nu ştiu, să mai adune 3-4 victorii în retur, să se salveze”, a spus Rada pentru stiridesport.ro.

abonare newsletter