Sport

Debut cu dreptul pentru americanul Frank Turner la echipa de pe malul Someșului

U-BT a reușit un început de an și de retur a Ligii Naționale foarte bun. Cu Frank Turner în teren, cea mai nouă achiziție a echipei, clujenii au reușit o victorie ușoară împotriva echipei Gaz Metan Mediaș.

Echipa antrenată de Marceș Țenter și Dorin Pintea, alături de ei fiind de această dată și Branko Cuic care se pregătește pentru a deveni antrenor, a reușit un joc foarte bun în primul meci din Liga Națională după pauza de iarnă, în fața echipei de pe locul 10, CS Gaz Metan Mediaș, scor final 86-63 (21-13, 19-16, 29-15, 17-19).

Cu această victorie echipa clujeană a marcat al șaptea meci câștigat în actualul sezon. Cătălin Baciu a fost cel mai bun marcator al echipei, pivotul reușind să marcheze 19 puncte și reușind 10 recuperări.


Antrenorul principal al echipei U Banca Transilvania, Marcel Țenter, a declarat după meci că este o victorie binemeritată dar crede ca venirea lui Turner la echipă și-a făcut simțită prezența. „Este o victorie și acesta este lucrul cel mai important. Am jucat pe teren propriu și nu aveam voie să facem pași greșiți. Mă bucur că băieții au înțeles acest lucru și că am profitat de perioada aceasta destul de lungă fără meciuri și am reușit să perfecționăm unele lucruri în jocul nostru de care nu eram foarte mulțumit. De asemenea, cred că prezența lui Frank Turner, noul conducător de joc, s-a făcut simțită și mă bucur că a reușit ca într-un timp atât de scurt să se adapteze la jocul nostru”, a spus Țenter.

Tehnicianul echipei a mai afirmat că și-ar dori o mai mare susținere din partea suporterilor, cel puțin la fel de mare ca în vreme când el era jucător la echipă. „Sincer, îmi pare rău că echipa nu se mai bucură de susținerea galeriei, eu fac parte din generația care a trăit momente incredibile alături de această galerie și, până la urma, indiferent de motive, dragostea pentru baschet și pentru echipă ar trebui să rămână aceeași. Îi rog pe cei din galerie și pe toată lumea să lase puțin orgoliile la o parte, pentru că avem o echipă frumoasă și aș vrea să ne bucurăm cu toții de baschet. Clujul a creat o infrastructură extraordinară pentru baschet, încercăm să avem o echipă bună și ar fi păcat să nu avem și o galerie pe măsură”, a afirmat Marcel Țenter.


Următorul meci pentru echipa clujeană va avea loc miercuri, 23 ianuarie, în deplasare la CSM U Oradea. Meci va fi transmis în direct pe Digi Sport de la ora 18:00.

Marcatori: U-Banca Transilvania: Baciu 19 (10 rec., 2 p.d., 1 capac, 1 int.), Hargrove 15 (5 rec., 2 p.d.), Silvășan 12 (1 rec., 4 p.d., 2 int.), Barnette 11 (6 rec., 2 int.). Lalovic 8 (6 rec.), Mandache 8 (1 rec., 4 p.d., 1 int.), Millage 7 (4 rec., 5 p.d., 2 int.), Turner 6 (1 rec., 6 p.d., 1 int.), Jucan (2 rec., 1 int.). Au mai jucat: Kuti, Brosser, Gheorghe.
Gaz Metan Mediaș: Durkovic 19, Pustahvar 11, Popa 11, Navickas 9, Nikolic 7, Siladji 4, Solopa 2.

Ultimele Stiri
abonare newsletter